Dolar güne sakin başladı

Dolar ve euro, 15 Nisan'da TCMB faiz kararının açıklanacağı haftanın ikinci gününe de sakin bir başlangıç yaparken dolar/TL 8,15; euro/TL ise 9,70'in hemen altında değerleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar/TL, Merkez Bankası'nın (TCMB) 15 Nisan'daki faiz kararı öncesi 8,20'nin altında yatay bir seyir izliyor. Kurda Hazine borçlanmaları, sanayi üretim verileri, yeni koronavirüs önlemleri ve küresel piyasalar takip ediliyor. 

Dolar/TL haftanın ilk gününde 8,20'nin üzerini test ettikten sonra günün kalanında 8,15 seviyelerinde dengelenmişti. Bu sabah saatleri itibarıyla da benzer seviyelerden güne başlayan dolar/TL 8,14-8,15 aralığında değerleniyor. Euro/TL için de 9,70'in hemen altındaki seviyeler korunuyor.

Dolar/TL geçen hafta da 8,15-8,20 arasında genel olarak yatay bir seyir izlemişti.

Küresel piyasalarda dolar, üç haftanın dibinde, gözler ABD enflasyonunda Dolar, ABD Hazine tahvil getirilerindeki düşük seyrin etkisiyle başlıca para birimleri karşısında üç haftanın dip seviyesine yakın seyrederken, işlemciler TSİ 15:30'da yayınlanacak ABD enflasyon verisini bekliyor.

ABD Hazine tahvil getirileri büyük çaplı mali destek paketlerinin gevşek para politikasının
devam etmesiyle birlikte ABD ekonomik büyümesini canlandıracağı ve enflasyonu yükselteceği beklentileriyle son ayların en yüksek seviyelerine çıktıktan sonra gerilerken, dolar bu düşüşe paralel olarak değer kaybetti.

ABD'de Perşembe günü açıklanacak perakende satış verisi da yakından izlenecek.
Boston Fed Başkanı Eric Rosengren dün ABD ekonomisinin bu yıl destekleyici para ve maliye
politikası sayesinde önemli bir toparlanma görebileceğini, ancak istihdam piyasasının
toparlanmaktan hâlâ oldukça uzak olduğunu söyledi.

Dolar endeksi Asya piyasasındaki işlemlerde hafif artışla 92.170'e yükseldi ancak
yine de 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi olan Perşembe günü gördüğü 91.995'e yakın
seyretti.

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar