Dolar güne sakin başladı

Dolar ve euro, salı günü yaşanan yüzde 1'in üzerindeki yükselişin ardından dün olduğu gibi bugün de sakin seyrediyor. Dolar Asya'daki ilk işlemlerde yen ve euro karşısında dün geç saatlerde kaydettiği kazanımları korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Salı günü piyasalarda yaşanan satış dalgasıyla 8,48'e kadar yükselen dolar/TL dün yatay bir gün geçirdi ve 8,46 seviyelerinde dalgalandı. Dolar/TL için bu sabah da 8,46'nın üzerindeki benzer seviyeler korunuyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesini 10,39'un üzerine çıkan euro/TL ise bu sabah dünkü kapanışa göre yüzde 0,2 civarı yukarıda ve 10,34 düzeyinde el değiştiriyor.

ABD Doları sıkılaşma beklentilerinden güç buldu 

Dolar, bu hafta açıklanacak ABD'nin enflasyon göstergelerinden PCE verisi öncesinde ABD
Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında sıkılaşmaya gitmeyi görüşmeye giderek yaklaştığına dair beklentilerden destek buldu.

Yatırımcıların doların değer kaybedeceğini öngörerek yüksek miktarda pozisyon sahibi olduğu
göz önüne alındığında Fed'in tahvil alımlarını azalatacağına dair beklentiler doların euro veya
yen karşısındaki kayıplarını durdurmaya yetti. Dolar Asya'daki ilk işlemlerde yen ve euro karşısında dün geç saatlerde kaydettiği kazanımları korudu.

Euro 1.2185 dolarda seyrederken, dolar/yen kuru 109,20'de bir haftanın en yüksek seviyesini gördü. Sterlin bir haftanın en düşük seviyesine gerileyerek 1.4150 dolarda işlem gördü.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar