Dolar güne sakin başladı

Dün 8,29 seviyesinden gelen alımlarla 8,42 seviyelerine kadar çıkan dolar/TL, yeni güne 8,40 seviyelerinde başlıyor. Günün en önemli verisi; ABD’den gelecek olan özel sektör tarım dışı istihdam.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün 8,30’un altını test eden dolar/TL bu seviyeden gelen alımlarla yönünü yukarı çevirdi ve 8,40’ın üzerine çıktı. Kur bu sabah itibariyle 8,40 seviyelerinde yatay seyir izliyor.

Tüketici enflasyonu temmuzda yüzde 1,6 seviyesindeki beklentilerin üzerinde yüzde 1,80 artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 18,95 ile politika faizine dayandı. Yaz aylarında enflasyonda 'oynaklık' olacağını paylaşan Merkez Bankası, son çeyrekten itibaren enflasyon patikasında düşüş yaşanacağını öngörüyor.

Dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyona dair bugün Merkez Bankası'nın değerlendirmelerini paylaşacak. Fiyat Gelişmeleri Raporu aslında teknik nitelikte, yani herhangi bir politika mesajı içermiyor. Ancak TCMB’nin temel enflasyon eğilimi yolundaki değerlendirmeleri ve kısa vade enflasyon dinamikleri konusundaki analizleri yakından takip ediliyor. 

Piyasada bir fiyatlama getirmeyecek diğer veri ise temmuz ayı Reel Efektif Kur Endeksi.  TCMB haziran ayı Reel Efektif Kur Endeksini 59,7 olarak açıklarken, bir önceki aya göre yüzde 1,1 düşüş olduğu ve tarihi düşük seviyenin kaydedildiği izlenmişti.

Yurtdışında ise temmuz ayına yönelik hizmet PMI verileri gelecek.  Çin'de hizmet PMI temmuz ayında haziran ayındaki 50,3 puandan 54,9 puana çıktı. ABD’de imalat PMI tarafında bir miktar zayıflama görülmüştü. Şimdi de hizmet sektörünün yılın üçüncü çeyreğine nasıl başladığı görülecek.

ABD’den gelecek olan özel sektör tarım dışı istihdam (ADP) verisi de piyasaların yakından takip edeceği günün önemli verisi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar