Dolar güne yükselişle başladı

Dolar ülke notu indirimleri dalgası ve küresel koronavirüs vakalarındaki artıştan kaynaklı güvenli varlık talebinin etkisiyle dört günden beri ilk kez yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar, ülke notu indirimleri dalgasının ardından artan güvenli varlık talebi ve küresel koronavirüs vakalarındaki artışın etkisiyle dört günden beri ilk kez yükseldi. Ayrıca yen de değer kazandı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu "AA-" seviyesine düşürürken, S&P Global Ratings Meksika'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli borçlanma notunu bir kademe indirdi. Küresel çapta virüs vaka sayısı 720 bini aşarken, ABD'de sosyal mesafe önlemleri 30 Nisan'a kadar uzatıldı. 

Yen G - 10 paralarının tamamı karşısında değer kazanırken, ABD Hazine tahvilleri de yükseldi.

IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Bu, kredi notlarından ABD'de salgını kontrol altına alma çabalarına kadar her cepheden gelen risk algısına yönelik bir saldırı. Dolar geçen hafta sert satış gördü ve yatırımcılar, insanların COVIS-19 vakalarının artması ve bölgesel ekonomilerin bunu nasıl atlatacağını değerlendirmesiyle tekrar alıma dönüyor." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 0.6 oldu.

ABD ve Avrupa'da yeni virüs vakaları artmayı sürdürüyor. Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü ABD'de virüs kaynaklı ölümlerin 200 bine tırmanabileceğini tahmin ediyor.

Dolar/yen paritesi erken işlemlerde 107.12 ile 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.6 ekside 107.27 seviyesine geriledi. Euro/Dolar paritesi yüzde 1.2 düşüşle kayıplarını üçüncü güne taşıdı. Parite 118.86'dan işlem gördü. Sterlin/dolar not indirimi sonrasında gelen haftada ilk kez düştü. Parite yüzde 0.6 ekside 1.2382'den alıcı buldu.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar