Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar/TL yeni günde 7,15'in hemen üzerinde değerlenirken . Euro/TL'de ise 9 lira seviyesi kırıldıktan sonra üst üste 6 gündür düşüş sürüyor. Euro/TL bu sabahki işlemlerde ise 8,61-8,62'ler düzeyinde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı, günün en önemli gündem maddesi olarak piyasalar tarafından yakından izlenecek. ABD Hazine Bakanı Jannet Yellen'in regülatörlerle yapacağı toplantı da önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Yurt içinde ise haftaşık para banka ve menkul kıymet istatistiklerinin yanı sıra Türkiye nüfusu açıklanacak.

Haftaya 7,30'un üzerine başladıktan sonra 6 ayın en düşük seviyeleri olan 7,10'un altını gören dolar/TL, üst üste ikinci gününde de 7,15 civarında hareket ediyor. Dolar/TL bugüne de 7,15'in hemen üzerinde başladı. Euro/TL'de ise 9 lira seviyesi kırıldıktan sonra üst üste 6 gündür düşüş sürüyor. Euro/TL bu sabahki işlemlerde ise 8,61-8,62'ler düzeyinde.

GÜNÜN AJANDASI

BDDK haftalık bülteni ve TCMB haftalık para ve banka istatistikleri günün takip edilen verileri arasında yer alıyor. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

TCMB, Ocak ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak (14.30).

Günün en önemli gündemi İngiltere Merkez Bankası(BoE) tarafından açıklanacak faiz kararı olacak. Analistler, BoE'nin bu toplantısında da faizi ve tahvil alım programını değiştirmeyeceğini düşünüyorlar. BoE faizi yüzde 0,10, tahvil alım programını 875 milyar sterlin seviyesinde tutuyor.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (15.30), işsizlik başvuruları (16.30), fabrika siparişleri (18.00) verileri gelecek. Avrupa'da Euro Bölgesi perakende satışları izlenecek (13.00).

ABD Hazine Bakanı Jannet Yellen'ın Reddit kullanıcıları tarafından alınan hisselerin piyasada yarattığı çalkantı konusunu finansal piyasa regülatörleri ile ele alacağı toplantı gerçekleştirilecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar