Dolar kuru bugün ne kadar?

Dün 7,10'u aşan dolar/TL, bu sabah 7,07-7,08 düzeyinde işlem görüyor. Euro/TL'de düne göre geriledi ve 8,60'ın altına indi. Yurt içinde tek veri TÜİK tarafından açıklanacak olan yapı izin istatistikleri olacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda fiyatlanacak önemli bir veri akışının olmadığı yeni günde, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Finansal Hizmet Komitesi sunumu, Almanya büyüme verileri öne çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, TL zorunlu karşılık oranlarının her vadede 200 baz puan artırıldığı belirtildi.

Dün 7,11 seviyesine yükselen dolar/TL, bu sabah 7,08 seviyesinden işlem görüyor. Benzer grafiği çizen euro/TL'de ise dünkü 8,64 seviyelerinden sonra kur bu sabah 8,60'ın altına çekildi. 

GÜNÜN AJANDASI

Yurt içinde tek veri TÜİK tarafından açıklanacak olan yapı izin istatistikleri olacak (10.00).

ABD'de MBA mortgage verileri (15.00), yeni konut satışları (18.00), DOE petrol stokları (18.30) verileri izlenecek. 5 Yıllık takvil ihalesi de takvimde yer alıyor. 

Almanya'da final GSYH verileri açıklanacak, 10 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirilecek.

Fed Başkanı Powell, Finansal Hizmet Komitesi'ne yarı yıl Para Politikası Raporu'nun sunumunu yapacak. Sunumun önceki gün Senato  Bankacılık Komitesi'nde yapılan sunumla aynı olması bekleniyor (18.00).

Kaynak: Dünya

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar