Dolar ne kadar oldu?

Merkez Bankası'nın sabit tuttuğu faiz kararı sonrası dolar yeni haftaya artışla başladı. Bir süredir korona virüs teşviklerinden etkilenen dolar fiyatları 8.4 lira sınırı etrafında işlem görmeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın merakla beklediği ABD Seçimleri henüz sonuçlanmadı. Demokrat Joe Biden zafere yakın görünürken, Başkan Donald Trump sonuçları kabul etmediğini açıkladı. Dolar da bu belirsizlik içinde dalgalanmaya devam ediyor.

Dolar yeni güne 8,43, Euro ise 9,96 liradan başladı.

FED FAİZİ SABİT TUTTU

Fed, dün beklentiler doğrultusunda politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında da para politikasına ilişkin yeni bir ipucu verilmedi.

Fed'den yapılan açıklamada, ekonomik faaliyet ve istihdamın toparlanmaya devam ettiği ancak yıl başındaki seviyelerin oldukça altında kaldığı kaydedilirken, Powell ise düzenlediği basın toplantısında, ekonomik görünümün olağanüstü derecede belirsiz olduğunu belirterek, dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarındaki artışın endişe verici olduğunu aktardı.

Dolar/TL 8,45; euro/TL de 9,95'in üzerinde el değiştiriyor.

Uzmanlar, bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki tarım dışı istihdam, işsizlik ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin takip edileceğini kaydetti.

ABD'deki başkanlık seçimi sonuçlarına ilişkin belirsizliğin devam etmesine karşın devam eden teşvik beklentilerinin, küresel risk iştahının yüksek seyretmesine neden olduğunu belirten uzmanlar, ABD'deki başkanlık seçimi sonuçları, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını ve jeopolitik gelişmelere ilişkin haber akışının da gündemin odağındaki yerini koruduğunu bildirdi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar