Dolar tatil dönüşü yükselişe geçti

Suriye'nin Kuzeyi konusunda belirsizliklerin azalmasıyla düşüşe geçen dolar/TL kuru, FED'in faiz kararını açıklayacağı bugüne yükselişle başladı. Dün 5,71'lere kadar çekilen Dolar/TL, bu sabahki ilk işlemlerde 5,76 seviyesinin üzerinde değerleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 1,5 günlük tatilin ardından yurt içi piyasalarda işlemler bugün yeniden başlıyor. Dün 5,71 seviyelerine kadar çekilen Dolar/TL'de bugün yükseliş yaşanıyor. Sabah saatlerinde Dolar/TL kuru, 5,76 liranın üzerine tırmanırken; Euro/TL de benzer bir hareketle 6,40 lirayı aştı. 

Saat 08:50 itibariyle dolar, 5,7620 liradan; euro ise 6,4040 liradan satılıyor. Aynı dakikalarda İngiliz Sterlini ise 7,4160 liradan alıcı buluyor.

Piyasalar FED'in kararını bekliyor

Piyasaların gözü kulağı bugün açıklanacak olan FED'in faiz kararına çevrilirken; FOMC toplantılarının ardından 25 baz puanlık indirim kararı çıkması bekleniyor. Fed'in faiz kararı bu akşam saat 21.00'de açıklanacak. 

Yurt içinde ise geçtiğimiz hafta hem ABD hem de Rusya ile Suriye'nin Kuzeyi konusunda varılan mutabakatların etkisiyle riskler ve belirsizlikler azalmış durumda.

Bu hafta Türkiye ekonomisi adına takip edilecek bir diğer açıklama ise Fitch'ten gelecek. Fitch’in Türkiye değerlendirmesini Cuma günü piyasa kapanışlarının ardından yapması bekleniyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar