Dolar ve Euro bugün kaç TL? İşte son durum (6 Ağustos 2020 güncel döviz kuru)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Euro/TL kuru, sabah saatlerinde 8,4550 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda ABD'nin yeni corona virüs yardım paketinin her açıklanabileceğine dair beklentiler risk iştahını bir miktar artırıyor.

ABD'de her an açıklanması beklenen yeni teşvik paketinin verdiği moralle küresel piyasalarda alıcı bir gün yaşanıyor.

TL'de yaşanan sert değer kayıpları sonrası bu sabah itibarıyla dolar/TL, 7,05'in hemen üzerinde; euro/TL ise 8,43'ten dengeleniyor.

Euro/TL kuru, sabah saatlerinde 8,4550 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Uzmanlar, ABD'de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ve görüşmeleri devam eden 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi ile salgının tedavisine yönelik haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) beklentiler doğrultusunda faizlerde ve varık alım programında değişiklik yapmadığını ifade eden uzmanlar, öğleden sonra BoE Başkanı Andrew Bailey'nin gerçekleştireceği basın toplantısı ve ABD'nin haftalık işsizlik başvuruları verisinin takip edileceğini bildirdi.

Kaynak: NTV

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar