Dolar yükseldi, borsa satışa geçti

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve politika faizini yüzde 19'da sabit tuttu. Karar sonrası dolar ilk tepki olarak 8,02 liraya kadar indi fakat sonrasında 8,10 lira seviyesini de geçti. Borsa ise artıdan eksiye döndü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 19'da sabit tuttu.

Karar sonrası dolar ilk tepki olarak 8,02 liraya kadar indi fakat sonrasında 8,10 lira seviyesini de geçti. Borsa ise artıdan eksiye döndü.

Uzmanlar, TCMB'nin karar metninde önceki metinden farklı olarak "uzun bir müddet sıkı duruş" ve "gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacak" ifadelerini çıkarması piyasalarda olumsuz algılandığı görüşünde ortak fikir bildirdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar