Dolarda dalgalı seyir devam ediyor

Beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi sonrası Merkez Bankası'nın 24 Aralık'ta yapacağı toplantıda faizi artıracağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanırken dolar/TL, 7.80 etrafında dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar/TL 7.80 etrafında genel olarak yatay bir seyir izlerken piyasada Merkez Bankası’nın ay sonunda 100-150 baz puan faiz artışı yapabileceğine ilişkin beklentiler kuvvetlendi.

Piyasada ayrıca Perşembe günü gerçekleşecek AB zirvesinden ve ABD’de başkan değişimi ile birlikte yeni bir yaptırım olasılığı da takip ediliyor. Bankacılar gelişmelerin TL’de satış baskısı yarattığını ancak bunun şimdilik sınırlı kaldığını belirtiyorlar.

Türkiye ile kıta sahanlığı anlaşmazlığı yaşayan Yunanistan dün Ankara’nın AB’nin iyi niyetine cevap vermekte başarısız olduğunu belirtirken Türkiye ise tehditlere “boyun eğmeyeceğini” ancak diplomasiden yana olduğunu belirtti.

Dolar/TL geçen hafta beklentilerin üzerinde artış gösteren enflasyon verisiyle 7.9’u aşsa da haftayı 7.8 seviyelerinde tamamlamıştı. Kur dün yaptırım endişeleriyle 7.87’ye kadar yükseldi. Ancak bu yükseliş de kalıcı olmadı.

Hazine dün gerçekleştirdiği 2 ve 5 yıllık sabit kuponlu tahvil ihraçları ardından bugün 5 yıl vadeli kira sertifikasının doğrudan satışını ve 10 yıl vadeli gösterge tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek. Dün başlayan Aralık ayı borçlanma bugünkü iki borçlanma ile tamamlanacak.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar