Dolarda kısa pozisyonlar 2 yılın en yükseğinde

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, hedge fonlarının dolardaki net kısa pozisyonları Nisan 2018’den sonraki en yüksek seviyeye çıktı. Janet Yellen ABD Hazine Bakanı olmaya hazırlanırken dolara karşı alınan kısa pozisyonlar 2018 yılı Nisan ayından bu yana en yüksek seviyede.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, hedge fonlarının dolardaki net kısa pozisyonları Nisan 2018’den sonraki en yüksek seviyeye çıktı.

Hedge fonlarının pozisyonu küresel rezerv paranın son iki senenin en düşük seviyesinden yukarı yönlü hareketine başlamasıyla beraber artış gösterdi. Yeni Hazine Bakanı Janet Yellen’ın zayıf bir dolar kurunu hedeflemeyeceklerini açıklaması beklenirken, hedge fonlarının dolarda öngördüğü zayıflığın yeni yönetimin politikalarının da daha yakından takip edilmesine yol açacağı öngörülüyor.

“Dolar yılın geri kalanında daha düşük seviyelere doğru yol alabilir.” diyen JPMogan Küresel Derecelendirme Müdürü Seamus Mac Gorain, birçok para biriminin küresel büyümeye bağlı olduğunu özellikle de gelişen ülkelerin bundan etkilendiklerini belirtti.

Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar