Dolardaki yükseliş devam edecek mi?

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun Kavcıoğlu’nun manşet enflasyon yerine ‘çekirdek enflasyon’u baz alacağız açıklaması sonrası dolar 8,32’li seviyelerden 8,50 seviyesine kadar yükseldi. Uzmanlar, 23 Eylül’deki TCMB’nin PPK toplantısının kurun yönünü belirleyeceği görüşünde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün Türk-Alman Ticaret Odası’nda konuşma yapan TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun ‘çekirdek enflasyon’ vurgusu sonrasında 23 Eylül’de faiz  indirimi olabileceği beklentileri daha da arttı. Kur 8,50 seviyesini test etti.

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan analizde Doların küresel piyasalarda değer kazanmaya devam ederken Türk Lirası’nın dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülkelere kıyasla daha çok değer kaybettiğinin altını çizdi.

İnfo Yatırım, ‘Kur tarafında 8,50 – 8,70 – 8,80 seviyeleri direnç,  8,36 – 8,25 seviyeleri destek seviyeleri olarak takibimizde olmaya devam edecek’ tespitinde bulundu.

'TL FAİZ İNDİRİMİ SPEKÜLASYONLARI İLE GELECEK GÜNLERDE GERİLEYEBİLİR'

Uluslararası yatırım kuruluşu ING'ye göre Türk Lirası TCMB'nin  23 Eylül toplantısı dahil olmak üzere faiz indirebileceği  spekülaslonları ile gelecek günlerde değer kaybedebilir.

Değerlendirmede TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun dün yaptığı  açıklamada bankanın çekirdek enflasyonu ve enflasyon beklentilerini  takip edeceğini söylediği kaydedildi. Manşet enflasyon ile çekirdek  enflasyonun ayrıştığı dönemde piyasada 23 Eylül toplantısı dahil  olmak üzere erken sıkılaştırmaya geçiş konusunda bir miktar endişe  göründüğü ifade edildi. Bunun dolar/TL paritesini gelecek  günlerde 8.55-8.60 bandına yükseltebileceği yorumu yapıldı.

Dolar/TL paritesi halihazırda %0,1'e yakın yükselişle 4,4667  seviyelerinden işlem görüyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar