Dolar/TL 5.85'in altında seyrediyor

Dolar/TL jeopolitik gelişmeler ve Merkez'den faiz indirimi beklentisiyle 5.80'in üzerindeki seyrini sürdürüyor. Suriye gelişmelerinin yanı sıra Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı da TL'nin yönünü belirleyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dün 5.77'den 5.85'e kadar yükselen Dolar/TL bu sabah da 5.84 civarında seyrediyor. Dolar, Suriye geriliminin başlamasıyla geçen hafta 5.93'e kadar yükselmişti. Türkiye'nin Suriye'deki operasyona 120 saat ara vermesi konusunda ABD ile anlaşma sağlaması son günlerde TL'nin değer kazancına neden olmuştu.

Dün 6.45 - 6.52 aralığında seyreden euro bu sabah 6.52'de, sepet kur da 6.18'de seyrediyor.

120 saatlik sürenin bugün dolması nedeniyle Suriye odaklı haber akışı kur üzerinde etkili olmaya devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin'in görüşmesi de piyasaların radarında olacak.

Haftanın ilk işlem gününde satıcılı seyreden BIST 100 Endeksi günü %1,11 düşüşle 97.324 puandan kapatmıştı. Ziraat Yatırım yolladığı bir notta "Endeksin güne yatay bir görüntüyle güne başlamasını beklerken, 98.000 direncinin altında dünkü satış baskısı devam edebilir ve endeks cuma günkü boşluğunu kapatmayı deneyebilir." değerlendirmesini yaptı.

TL'DE YÖN NERESİ?

Işık FX Suriye'deki hareketliliğin devam etmesinin TL'deki pozitifliğin önüne geçen unsur olduğunu bildirdi.

Dinamik Menkul Değerler Dolar TL kurunda işlemlerin alıcılı bir şekilde devam etmesi halinde 5.9760 direncinin gündeme gelebileceğini belirterek "Ancak geçen hafta yaşanan satış baskısının yeniden tetiklenmesi halinde ise TL lehine işlemlerin artış gösterebileceğini ve fiyatlamaların 5.7680 ana desteğine doğru geri çekilebileceğini belirtmek isteriz. Kurda 5.7680 referans seviyesi günlük olarak korunduğu sürece işlemlerin yukarı yönlü olabileceğini düşünmekteyiz." değerlendirmesini yaptı.

Suriye gelişmelerinin yanı sıra Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı da TL'nin yönünü belirleyecek.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar