Dolar/TL 6,63 seviyesinden başladı

Türkiye'de enflasyon, Amerika Birleşik Devletleri'nde tarım dışı istihdam verilerinin izleneceği haftanın son gününe Dolar/TL 6,63 seviyesinden başladı Euro/TL ise 7,22 civarında.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD borsaları dün bu hafta içerisinde ikinci kez günün artıda kapattı. ABD'den gelen artılar haftanın son gününde iyimser bir havanın oluşması için yeterli olmadı. Bu sabah itibarıyla Asya borsaları ve ABD vadeli endeksleri satıcılı seyrediyor.

Piyasalar, bugün yurt içinde enflasyon verisini, yurt dışında ise ABD istihdam verisini takip edecek. Bu gelişmeler ışığında dolar/TL kuru güne 6,64 seviyelerinden başlıyor.  Euro/TL ise 7,22 civarında.

ABD'de tarım dışı istihdam verisi yakından izlenecek. İşsizlik başvurularının rekor seviyeye çıkmasının ardından istihdamda da düşüş yaşanması bekleniyor.

Petrol fiyatları 30 doların üzerini gördü

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın en büyük petrol üreticisi  ülkelerinden Rusya ve Suudi Arabistan arasında üretimde kesintiye  gitmeleri yönünde bir anlaşmaya varılmasını sağladığını kaydetti. Bu gelişmeler petrol fiyatlarını 30 doların üzerine taşırken; bu sabah bir miktar gerileyen petrol fiyatları 28 dolardan işlem görüyor.  Rusya cephesinden gelen açıklamada ise Enerji Bakanı Aleksander Novak, global petrol talebinin  önümüzdeki birkaç ay içinde yükseleceğini umduğunu söyledi.

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte şiddetli daralacak

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin ikinci  çeyrekte büyük olasılıkla keskin, şiddetli bir daralma yaşayacağını  ve üçüncü çeyreğine başlarında da ekonominin biraz daha daralmaya  devam edeceğini öngördüğünü bildirdi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, çalışanları işlerinde tutmanın ekonomiyi koronavirüs salgınının yayılmasını yavaşlatmak  için alınan tedbirler nedeniyle yaşanmakta olan resesyondan ekonomiyi  çıkarmak için anahtar olduğunu söyledi.

Uluslarararası kredi derecelerdirme kuruluşu S&P Global,  koronavirüs salgınına rağmen ABD'nin kredi notunu durağan görünüm ile AA+/A-1+ olarak teyit etti.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar