Dolar/TL 6,90'a geriledi

Dolar/TL'deki düşüş bugün de sürüyor. Dolar/TL kuru 6,90 seviyelerine gerilerken Euro/TL 7,46'dan el değiştiriyor. Çin'de açıklanan sanayi üretimi endeksi yüzde 3,9 ile beklentilerin üzerinde arttı. Ülkede perakende satışlar ise nisanda tahminler doğrultusunda yüzde 7,5 geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalar haftanın son gününe sınırlı yükselişlerle başladı. ABD ile Çin arasındaki gerginliğin artabileceğine yönelik açıklamalar ve salgın sonrası normalleşme adımlarına ilişkin endişelerle satıcılı başlayan ABD borsaları, gelen tepki alımları sonrası dün yüzde 1'in üzerinde artıda kapatmayı başardı. Bu sabahki işlemlerde ABD vadelileri de sınırlı yükselişlerle güne başladı. 

Asya borsaları Çin verisiyle yükseldi

Bugün Çin'de açıklanan sanayi üretimi endeksi yüzde 3,9 ile beklentilerin üzerinde arttı. Ülkede perakende satışlar ise nisanda tahminler doğrultusunda yüzde 7,5 geriledi. Verilerin ardından Asya borsalarında sınırlı da olsa pozitif bir seyir izleniyor. Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,6, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,1 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,2 değer kazandı.

Dolar/TL 6,90'a geriledi

Yurt içinde bugün açıklanacak olan nisan ayı konut satış rakamları ve nisan ayı bütçe dengesi verileri ve Merkez Bankası beklenti anketi takip edilecek. Dolar/TL kurundaki bir haftadır devam eden düşüş sürüyor. Dolar/TL kuru bu sabaha 6,90; euro/TL ise 7,46 düzeyinden başlıyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar