Dolar/TL 8,30 seviyesinde

Döviz kurlarında son 7 işlem gününde devam eden yükseliş trendi bugün piyasaların açılmasıyla birlikte terse döndü. Sabahın erken saatlerinde 8,48'e kadar tırmanan dolar/TL, gün ortasına doğru 8,30'un altına kadar çekildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içinde bugün Kabine toplantısından çıkacak sonuç beklenirken hafta sonu Biden'dan gelen 'soykırım' açıklaması sonra ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik haber akışı izleniyor. 

Geçtiğimiz hafta oldukça hareketli günler geçiren döviz kurları yüzde 4'ün üzerinde  yükselişle haftayı kapatmıştı. Cuma günkü kapanış seviyesi 8,35 olan dolar/TL bu sabah saatlerinde 8,48'e kadar tırmandı. Euro/TL'de ise 10,20'nin üzerine çıkarken 10,22 seviyeleri görüldü.

Piyasaların açılmasıyla birlikte ve kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi'nde yükselişin sürdüğüne yönelik veriler takip edildi. Piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte döviz kurları da düşüşe geçti ve cuma günkü kapanışın altına geriledi. Dolar/TL 8,30'un altına gelirken euro/TL 10,05 çekildi.

Dolar, küresel piyasalarda güç kaybediyor

Dolar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yapılacak para politikası
toplantısında tahvil alımlarının azaltılması konusunda konuşmayacağına dair spekülasyonların etkisiyle geriledi.

Euro günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak Almanya Ifo endeksi verisi öncesinde dolar
karşısında iki ayın zirvesine yükseldi. İyileşme göstermesi beklenen Almanya Ifo endeksi ekonomik görünüme yönelik umutları canlandırabilir.

Powell, bu haftaki toplantıda istihdamdaki iyileşme ve koronavirüs aşılamalarındaki artışın
ekonomiye verilen desteğin geri çekilmesini garanti edip etmediğine dair sorularla karşılaşacak gibi görünüyor. Ancak çoğu analist Powell'ın bu konuda konuşmanın erken olduğunu söylemesini bekliyor. Bu durum da Hazine tahvil getirileri ve dolar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturabilir.

Dolar, yen karşısında 107.75 ile 4 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine yakın seyretti. Fed'in para politikası toplantısı Çarşamba günü sona erecek. Para politikası konusunda ciddi
bir değişiklik beklenmezken, yatırımcılar toplantıdan sonra Powell'ın açıklamalarını yakından
izleyecekler.

Kaynak: Dünya

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar