Dolar/TL'de 6 aydır böylesi görülmedi - 24 Nisan 2019

ABD’nin Türkiye’nin de aralarında olduğu 8 ülkeye tanıdığı 6 aylık geçici muafiyeti uzatmayacağını açıklaması ile hem petroldeki yükseliş hızlandı hem de TL üzerindeki baskı arttı. Petrol fiyatları Pazartesi günü %3 değer kazandı ve gösterge brent petrol 75$ seviyesine yaklaşarak 1 Kasım sonrası zirveyi gördü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içindeki siyasi gerginlik ve İstanbul seçimlerinde YSK’nın henüz net bir karar vermemesi ile belirsizlik sürerken ABD ile F-35 konusunda uzlaşıya varılmaması ve Türkiye’nin muafiyet beklentisine karşı ABD’nin bunu yapmaması ile TL fiyatlamalar da negatif olmaya devam ediyor.


Haftaya 5,80 seviyesi üzerinde başlayan USD/TRY kuru dün 5,85-5,82 aralığında işlem gördü. Bu sabah günün ilk yarısında kur, 5,8795 seviyesine çıkarak 15 Ekim sonrası en yüksek seviyeyi gördü, EUR/TRY de 6,5885’e yükseldi.


Yurt içinde hem siyasi hem de ABD ile olan ilişkilerde risklerin yüksek olması ve doların son ayların en yüksek seviyesine çıkması ile kurdaki yükseliş de hız kazandı. Kritik direnç olarak izlenen ve bugün test edilen 5,87’nin aşılması ile 6,0 seviyesine doğru yükselişin devam edebileceği ön görülüyor. Kurda son haftada yaşanan yükselişin bir miktar hız kesmesi içinse 5,80 seviyesi altına gerileme olması gerekiyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar