Dolar/TL'de son durum

TCMB'nin doğrudan müdahalesinin ardından dün dalgalanan dolar/TL, Lütfi Elvan'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Nureddin Nebati atanması sonrası 13 seviyesinin üzerinde yatay.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası'ndan piyasaya yansıyacak mesajların takip edileceği güne dolar/TL 13 seviyesinin üzerinde yatay başladı. 

Lütfi Elvan'ın istifası, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati atandı. Resmi Gazete'de gece yayımlanan atama kararı sonrası piyasalarda önemli bir reaksiyon görülmedi. Elvan'ın istifası kulislerde bir süredir konuşuluyordu.  Enflasyon ile mücadele ve bütçe disiplini çerçevesinde politikalar yürüten Elvan'ın istifasıyla birlikte ortodoks ekonomi politikalarından yana olan kamuoyu önündeki son isim de ekonomi yönetiminden ayrılmış oldu. Nebati, bakan olarak atanmasından önce geçen hafta Twitter'da yaptığı açıklamalarında imalat yatırımlarını özendirmek için düşük faiz politikasını "bu sefer uygulamada kararlıyız" diyerek politika faizinin enflayonun altında tutulmasında herhangi bir sorun olmadığını ifade etmişti.

Gözler Merkez Bankası'nda

Piyasalarda gözler bugün TCMB'nin düzenleyeceği yatırımcı toplantısından yansıyacak mesajlarda olacak. Öte yandan piyasada TCMB'nin dün yaptığı, satım yönünde doğrudan müdahalesinin devam edip etmeyeceği de yakından izlenecek. Edinilen bilgiye göre; TCMB dün 1 milyar dolara yakın satış yaptı. Son üç ayda 400 baz puan faiz indiren TCMB, aralık ayında bir faiz indirimi daha yapacağının sinyalini daha önce vermişti.

Bu sabah en yüksek 13,53 ve en düşük 13,14 seviyesini gören dolar/TL 13,42 seviyelerinde.

Euro/TL ise 15,24 seviyelerinde yer alıyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar