Dövizde yatay seyir sürüyor

Dolar/TL ve euro/TL, haftanın ikinci gününde yatay seyrine devam ediyor. Dolar, 8,62 liradan el değiştirirken euro/TL 10,50'nin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içinde dünkü ihalelerin ardından bugün de Hazine ihaleleri takip edilecek. Yurt dışında Almanya sanayi üretimi, ZEW Endeksi, Euro Bölgesi GSYH verileri öne çıkıyor.

Haftaya sakin bir başlangıç yapan Türk Lirası, dolar ve euro karşısındaki yatay hareketlerini bugün de koruyor. Dolar/TL, 8,62 seviyelerinde değerlenirken euro/TL ise 10,50'nin hemen üzerinde.

Hazine ihaleleri sürüyor

Hazine, 12 ay vadeli kuponsuz tahvil ile 6 yıl vadeli değişken faizli tahvili yeniden ihraç edecek. 10 Yıl vadeli TÜFE'ye endeksli kira sertifikası doğrudan satışa sunulacak. Hazine dünkü iki ihalede 8,7 milyar lira borçlanmıştı.

Enflasyon verisine odaklanan ABD Doları gevşedi

Dolar, geçen hafta açıklanan ABD Mayıs tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında gelmesi sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) canlandırma desteğini erkenden azaltmaya başlayacağı konusunda kaygıların yatışmasıyla düşerken, yatırımcılarsa bu haftaki ABD Mayıs enflasyon verisine odaklandılar.

Euro, Cuma seansında gördüğü üç haftalık dip seviyesi olan 1.2104 dolardan geri yükselerek 1.21915 dolar seviyesine çıktı. Dolar, geçen hafta yen karşısındaki iki aylık zirvesi 110.325 yene ulaştıktan sonra bugün 109.26 yen seviyesine düştü.

Doların diğer altı büyük para birimi karşısındaki durumunu gösteren dolar endeksi geçen ay gördüğü 4.5 aylık dip seviyesi olan 89.533 seviyesinin yakınında 90.021 seviyesinde işlem gördü.

Cuma günü ABD Mayıs tarım dışı istihdam verisinin 559,000 ile beklentilerin altında artış göstermesiyle ABD Hazine tahvil getirileri düştü ve doların üzerinde baskı yarattı. Birçok yatırımcı Fed'in tahvil alımlarını azaltma planını bu yılın sonunda açıklamasını ve tahvil alımlarının azaltımına da gelecek yılın başında başlamasını bekliyor.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar