Dünyada ilk borsa hangi şehirde kuruldu?

Dünyada ilk borsa nerede, hangi şehirde, ne zaman kuruldu öğrenmek ve ekonomiye dair haberler hakkında ayrıntılıyı bilgiye ulaşmak için borsamatik.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

1487 yılında Avrupa’da Belçika’ya bağlı olan Anvers şehrinde dünyada ilk borsa kurulmuştur. 16. Yüzyıla gelindiğinde ise bu borsanın yerini Amsterdam Borsası almıştır. Borsa Tarihi ilk olarak eşya alım satımı ile başlamış ve devamında kıymetli madenlerden ticari senetlerin alım satımına başlanarak gelişme göstermiştir.

16. yüzyılda Amsterdam’dan sonra Fransa’nın Lyon kentinde borsa tarihi gelişme göstermiş ve ilerleyen yıllarda da Fransa’nın diğer kentlerine yayılmaya başlamıştır. Menkul kıymetlerin alım satımının yapıldığı bir diğer borsada Londra’da gelişme göstermeye başlamıştır. Londra’da kurulan bu borsanın tarihine ait kesin bir bilgi bulunamamasına rağmen 1770 yılında menkul kıymetlerin alım satımına aracılık eden bir girişin ücretli olduğu bir kahvehanenin tabelasına Borsa anlamına gelen ‘The Stock Exchange’ yazılmıştır ve bu Borsa Tarihi olarak kabul edilmektedir.

Kaynak: https://www.borsa-nedir.com/borsa-tarihi/

 

Kategoriler Borsa Sözlüğü
Yorumlar