DuPont Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

DuPont, 2019 yılının üçüncü çeyreğine dair mali sonuçlarını duyururken organik gelirlerin bir önceki yıla göre biraz daha düşük olacağına ilişkin yılın tamamını kapsayan kılavuzunu yinelemiş; bir önceki 3,75 dolar ilâ 3,85 dolar aralığına göre proformaya uyarlanmış EPS (1) aralığını 3,77 dolar ilâ 3,82 dolar olarak güncelleyerek daraltmış ve kılavuzda orta noktada kalmıştır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

DuPont, 2019 yılının üçüncü çeyreğine dair mali sonuçlarını duyururken organik gelirlerin bir önceki yıla göre biraz daha düşük olacağına ilişkin yılın tamamını kapsayan kılavuzunu yinelemiş; bir önceki 3,75 dolar ilâ 3,85 dolar aralığına göre proformaya uyarlanmış EPS (1) aralığını 3,77 dolar ilâ 3,82 dolar olarak güncelleyerek daraltmış ve kılavuzda orta noktada kalmıştır.

DuPont İcra Kurulu Başkanı Marc Doyle, yaptığı açıklamada “Devam eden zorlu piyasa koşulları ile dövizde karşılaşılan güçlükler karşısında, hisse başına kârda büyüme kaydettik ve sürekli fiyat iyileştirmeleri, maliyet disiplini ve portföy adımlarıyla kâr marjlarını genişlettik” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Su Çözümleri gibi büyüme oranı yüksek alanlarda güçlü duruşumuzun sürdüğünü görüyoruz. Kısa süre önce, bu alandaki iki stratejik alıma ilişkin anlaşmaya vardığımızı duyurmuştuk. Bunun yanı sıra, Çin’deki satışların arka arkaya ikinci çeyrek dönemde iyiye gitmesi ve elektronik iş kolumuzda yılın ikinci yarısına güçlü bir başlangıç yapmış olmak bizi cesaretlendiriyor. Devam eden inovasyon yatırımlarımız ve işletmelerimizin her birini sınıfının en iyisi maliyet yapısıyla kurmak üzere attığımız adımlar sayesinde uzun vadede büyümeyi ciddi ölçüde hızlandırmak mümkün olacaktır" dedi.

 Üçüncü Çeyrek Dönem Finansal Sonuçları

Çeyrek dönemdeki net satışlar, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5 düşüşle toplamda 5,4 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Organik bazda, yüzde 1 yükselen fiyatların satış hacmindeki yüzde 3 düşüşle fazlasıyla dengelenmesi sonucu net satışlar yüzde 2 düşüş kaydetmiştir. Döviz ve portföyde yaşanan güçlükler satışlarda sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 1 düşüş olarak yansımıştır.

Devam eden operasyonlardan elde edilen GAAP Gelirleri, bir önceki yılın aynı döneminde 88 milyon dolar olarak gerçekleşen proformaya uyarlanmış GAAP Gelirlerine kıyasla toplam 372 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın proformaya uyarlanmış işletme FAVÖK(1) rakamlarına göre yüzde 4 düşen İşletme FAVÖK(1) 1,4 milyar dolar olmuştur. İşletme FAVÖK marjları, fiyatlandırma kazançları, portföyde atılan adımlardan elde edilen kazanımlar ve disiplinli maliyet kontrolü sayesinde bir önceki yıla göre 20 baz puan artışla yüzde 25,8'e yükselmiştir.

Bir önceki yılın aynı döneminde devam eden operasyonlardan elde edilen proforma GAAP EPS 0,09 dolar iken devam eden operasyonlardan elde edilen GAAP EPS toplam 0,49 dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu iyileşme büyük ölçüde, tarihsel olarak Dow ve Corteva'ya tahsis edilen hisse başına 0,24 dolar maliyetin ortadan kalkması ve hisse başına 0,23 dolar tutarındaki daha düşük entegrasyon ve ayrılma maliyetlerinin hisse başına 0,08 dolar tutarındaki daha yüksek yeniden yapılandırma ve varlıklarla ilgili harcamalarla kısmen dengelenmesine bağlı olarak gerçekleşmiştir. Bir önceki yılın aynı döneminde proformaya uyarlanmış EPS'si 0,94 dolar iken uyarlanmış EPS(1) bu dönem yüzde 2 artarak 0,96 dolara çıkmıştır. Bu artış, öncelikli olarak daha düşük değer kaybı ve amortismana, ayrıca dövizin getirdiği güçlüklerin kısmen dengelediği daha düşük hisse sayısına ve hafifçe düşen segment sonuçlarına bağlı olarak gerçekleşmiştir.

DuPont Yönetim Kurulu Başkanı Ed Breen, “Ekibimizin zorlu bir makro ortamda sonuç üretme kabiliyetini takdirle karşılıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuruluşumuzun bir bütün olarak stratejik önceliklerimize uygun duruma gelmesi ve odaklanmasıyla, bu portföyün bize sunduğu değer yaratma fırsatlarını ortaya çıkarmayı sürdüreceğimize kuşkum yok” ifadelerini kullandı.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar