EKGYO hisse yorumu ve teknik analizi

A1 Capital, Emlak Konut'u 'Model Portföy'ünden çıkardı. Yapılan değerlendirmede, '1,89 TL seviyesine ulaşan EKGYO hissesi için kar realizasyonu yaparak, hisseyi model portföyümüzden çıkarma kararı aldık' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmenin ayrıntıları şu şekilde:

"Yılbaşı itibariyle model portföyümüze eklediğimiz EKGYO hissesi hedef fiyat seviyemiz olan 1,80 TL seviyesini aşmıştır.

Yüzde 29,5 getiri elde ettiğimiz hissenin BIST100'e göre görece getirisi ise %28,6 oranında olmuştur. 1,89 TL seviyesine ulaşan EKGYO hissesi için kar realizasyonu yaparak, hisseyi model portföyümüzden çıkarma kararı aldık.

Değerlendirme:

Model portföyümüzün getirisi 26 Haziran haftası itibariyle yılbaşından bugüne %31,9 seviyesine ulaştı. Aynı dönemde BİST 100 endeksine göre görece getirisi %31,0 pozitif yönde olmuştur.

Son günlerde takip ettiğimiz haber başlıklarında, artan ikinci dalga ihtimali ve bununla birlikte global endekslerde oluşan zayıf fiyat hareketlerinin yurtiçi endeks ve hisse senetleri üzerinde baskı yarattığını gördük. Bu nedenle hali hazırda portföyümüzdeki hisselerin performansını baz alarak, yeni hafta için model portföyümüze yeni hisse eklemeyerek EKGYO hissesini çıkarma kararı aldık. EGKYO hissesinin hedef fiyat seviyesini aşması ile kar realizasyonu yaptık.

Hisse için belirlenen hedef fiyat seviyesi 1,80 TL olup, yılbaşında portföyümüze dâhil edildiğinde 1,46 TL fiyat seviyesindeydi. Portföye dâhil edildiği günden bugüne hisse getirisi %29,5 olurken, BIST100 endeksine göre görece getirisi ise %28,6 oranında gerçekleşmiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar