Ekrem İmamoğlu’dan 23 Haziran açıklaması: Seçimi tüm Türkiye kazandı

Resmi olmayan sonuçların ardından İstanbul seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu ilk açıklamada, "Seçimi bir kişi, bir parti, bir grup değil, bütün İstanbullular, bütün Türkiye kazandı." dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen İmamoğlu açıklama yapıyor.

Açıklamalardan satır başları:

Öncelikle bugünkü 23 Haziranda yaptığımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun.

Sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. İyi ki varlar. Onlar bugünün demokrasi kahramanlarıydı.

Bugün halihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye yönelik oluştursa da net sonuçlar tutanaklarla olur. Sonuç açıklanıncaya kadar sandıkları terk etmeyin.

Bu yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Bu yeni sayfada İstanbul'da artık sevgi, hoşgörü olacak israf, şatafat, kibir ve ötekileştirme gidecek.

Halkımıza, İstanbullu hemşerilerime minnet duygularımı iletiyorum. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını tüm dünyanın gözleri önünde korudunuz ve Türkiye'yi yakın coğrafyadaki bazı ülkelere benzetme gayretinde olan dünya ülkelerine de işin aslını öğrettiniz. Yüzyılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız, teşekkürler İstanbullu hemşehrilerim.

Seçimi bir kişi, bir parti, bir grup değil, bütün İstanbullular, bütün Türkiye kazandı. Partiler ve liderleri kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak, milletin üzerinde tutmak asla doğru değildir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

23 Haziran seçimindeki tüm rakiplerime teşekkür ediyorum. Artık yeni sayfayı, olması gereken ilişkileri başlatmak istiyorum.

Her şeyi şeffaf olarak vatandaşlarımızla paylaşacağız.

Kategoriler Gündem
Yorumlar