Elon Musk'tan Dogecoin tweeti

Elon Musk, takipçilerine Tesla'nın Dogecoin ile ödeme kabul edip etmemesi gerektiğini sordu. Musk'ın twitter üzerinden açtığı ankete 40 dakika içerisinde 850 bine yakın kullanıcı katıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile takipçilerine Tesla'nın Dogecoin ile ödeme kabul edip etmemesi gerektiğini sordu.

Musk'ın twitter üzerinden açtığı ankete 40 dakika içerisinde 850 bine yakın kullanıcı katıldı.

Musk'ın 'Cumartesi Gecesi' şovu Dogecoin'i hayal kırıklığına uğrattı

Musk'ın ABD'deki ünlü 'Saturday Night Live' televizyon programına katılıp Dogecoin ile ilgili konuşacağına işaret eden Twitter paylaşımı sonrasında heyecanlanan Dogecoin yatırımcıları şovda aradığı mesajları bulamamıştı.

Şovun açılış bölümünde Musk 'Saturday Night Live’a ev sahipliği yapmak bir onur, bunu kastediyorum. Bazen bir şeyi söyledikten sonra ‘bunu demek istiyorum’ demem gerekiyor" diye konuştu. Musk'a şovunda annesi Maye Musk eşlik etti. Musk'ın annesi şov sırasında "Anneler Günü hediyen umarım Dogecoin değildir" derken Musk "Evet, öyle" diye karşılık verdi.

Musk'ın şova katılmasından önce 73 sentin üzerine çıkarak rekor kıran Dogecoin, şovun ardından yüzde 29 düşüş yaşadı ve 51 sent seviyelerini test etmişti.

Elon Musk neden Bitcoin ile Tesla satmaya başladı?

Coindesk’ten J.P Koning’e göre, Elon Musk Bitcoin ile ödeme sistemini, ödeme iadelerindeki zararını azaltmak için kullanıyor olabilir.

ABD’de neredeyse tüm eyaletlerde otomotiv müşterilerini fabrika hatalarından dolayı meydana gelen problemlerden koruyacak bir yasa olduğunu belirten Koning, böylece hatalı ya da arızalı araba alan müşterilerin paralarını geri alabilme haklarının olduğunu söylüyor.

Eyaletlere göre değişen iade süreleri bulunmakla beraber, yeni araba alan kişiler bu süre zarfında araba satıcısına haklarıyla ilgili başvuruda bulunabiliyor. Araba satıcısı öncelikle arabayı düzeltmek için uğraşabilirken başarısız olması durumunda tüm parayı iade etmek zorunda.

Bitcoin öde, dolar geri al

Elon Musk’ın Bitcoin ile ödeme sistemini benimsemesi de tam bu süreçte riskten kaçınmak için önemli. Eğer 50 bin dolara Tesla alırsanız ve arabanız hatalı ya da arızalı ise talep ettiğiniz takdirde şirket size dolar ile ödeme yaptığınızdan dolayı 50 bin dolar ödemek zorunda. Fakat Bitcoin ile ödeme seçeneğindeki sözleşme koşullarında, Tesla size hangi para birimiyle ödeme yapacağının haklarını saklı tutuyor.

Buna göre, ABD'de 50 bin dolar değerinde Bitcoin ile araba alınırsa ve bir süre sonra arıza nedeniyle para iadesi talep edilirse. Tesla bu parayı Bitcoin cinsinden ya da dolar cinsinden istediği biriyle ödeme hakkına sahip.

Eğer 50 bin dolar değerinde Bitcoin ile ödeme yapıldıysa ve para iadesi istendiği zaman Bitcoin fiyatları yükselmiş, aynı miktarda ödenen Bitcoin’in değeri 60 bin dolar olmuşsa, Tesla dolar ile ödeme yapmayı tercih ederek 50 bin dolar ödeyebilir ve aradaki farktan zararını azaltabilir.

Tam tersi senaryoda ise ödeme yapılan miktardaki Bitcoin’in fiyatı 50 bin dolardan 35 bin dolara düşmüş olsun. Bu durumda da Tesla Bitcoin cinsinden ödeme yapmayı tercih edebilir.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar