Emlak Konut GYO -EKGYO- hisse değerlendirmesi

Halk Yatırım, Emlak Konut GYO hedef fiyatını 1,90 TL'den 2,05 TL'ye revize ederken, 'AL' tavsiyesini sürdürdü. Raporda, ‘Son çeyrek finansal sonuçlarında, net kar beklentimizle uyumlu gerçekleşmesine karşın, beklentimizin üzerinde gelen ciro ve FAVÖK performansı dolayısıyla tahminlerimizde revizyona gidiyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"4Ç19 Finansal Sonuçlar – Pozitif

Beklentimizle uyumlu net kar. Emlak Konut GYO, yılın son çeyreğinde ortalama piyasa beklentisi olan 467 mn TL’nin %23,6, bizim beklentimiz olan 560 mn TL ile uyumlu 577,8 mn TL net kar açıkladı.

Her anlamda beklentilerin üzerinde gelen sonuçların hisse performansına etkisini pozitif olarak değerlendiriyoruz.

Gelir paylaşımlı projelerin ağırlıkta olması nedeniyle güçlü ciro  performansı kaydedildi. Şirketin 4Ç19’da net satış gelirleri, hem  ortalama piyasa beklentisi olan 1.723 mn TL hem de bizim beklentimiz  olan 1.558 mn TL’nin üzerinde yıllık bazda %65,2 artışla 2.083 mn TL  seviyesinde gerçekleşti. Son çeyrekte satış gelirlerinin kırılımına  baktığımızda, gelir paylaşımı yöntemi ile projelendirilen arsaların  satışlarından 1.246 mn TL, arsa satışlarından 310,4 mn TL, konut ve  ticari ünite satış gelirlerinden ise 520,8 mn TL gelir kaydedildi.

Maliyetler 4Ç19’da yıllık bazda %22,4 artışla 1.135 mn TL seviyesinde  gerçekleşirken  gelir paylaşımı yöntemi ile projelendirilen arsaların  maliyetleri 426,2 mn TL, satılan arsa maliyetleri 238,9 mn TL, satılan  konut ve ticari ünite maliyetleri ise 442,9 mn TL’lik kısmını  oluşturdu. Yılın son çeyreğinde faaliyet gideri de yıllık bazda %22,6  artarak 120,6 mn TL seviyesinde gerçekleşti. Faaliyet giderlerinin  satışlara oranı ise yıllık bazda 2 puan gerileyerek geçen yıl son  çeyrekteki %7,8 seviyesinden %5,8 seviyesine geriledi.

Beklentinin üzerinde operasyonel kar. Emlak Konut GYO 4Ç19’da, hem  bizim beklentimiz olan 475 mn TL hem de piyasa ortalama beklentisi  olan 527 mn TL’nin üzerinde yıllık bazda %257,7 artışla 850,3 mn TL

FAVÖK kaydetti. Şirketin  3Ç19 itibariyle 4,0 mlr TL seviyesinde olan  net borcu ise 4Ç19 itibariyle %4,2 artarak 4,2 mlr TL düzeyine çıktı.

EKGYO için hedef fiyatımızı 2,05 TL’ye revize ediyoruz. Son çeyrek finansal sonuçlarında, net kar beklentimizle uyumlu gerçekleşmesine karşın, beklentimizin üzerinde gelen ciro ve FAVÖK performansı dolayısıyla tahminlerimizde revizyona gidiyoruz. 2020 satış gelirleri tahminimizi %3,6, FAVÖK tahminimizi %4,2 yukarı yönlü revize etmemiz neticesinde Emlak Konut GYO için 12-aylık hedef fiyatımızı 1,90 TL’den 2,05 TL’ye revize ediyor, ‘AL’ tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Yıl genelinde  gerilemesini öngördüğümüz enflasyonla birlikte küresel ortamı da  dikkate aldığımızda, politika faizinde indirime devam edilmesini  bekliyoruz. Bu doğrultuda, son üç aydır açıklanan verilerde de teyit  edildiği gibi, konut satışlarında gözlenen toparlanmanın güçlenmesini  bekliyoruz. Piyasada arz/talep dinamiklerindeki dengelenmenin konut  fiyatları üzerindeki baskıyı hafifleteceğini düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar