Emlak Konut GYO -EKGYO- hisse değerlendirmesi

Vakıf Yatırım, Emlak Konut için 1,93 TL hedef fiyatla 'AL' tavsiyesini korudu. Teknik analiz raporunda, ‘Kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Şirket’in 1Ç20 için net dönem karı tahminlerimizin %23,0, piyasa  beklentisinin %76,0 altında 130 mn TL (y/y:+%171,0, ç/ç:-%78,0)  düzeyinde gerçekleşti.

Temel olarak beklentimizin üzerinde gerçekleşen  operasyonel olmayan giderler, net kar tahminimizde bir miktar aşağı  yönlü sapmaya neden oldu. Emlak Konut GYO’nun ilk çeyrekte net satış  gelirleri yıllık %44,0 oranında gerileyerek 687 mn TL ile  beklentimizin %25,0 (piyasa beklentisinin %53,0) altında gerçekleşti.

Şirketin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla daha düşük düzeyde  arsa satışının bulunması nedeniyle gelirlerinde düşüş görülmektedir.

Gelir Paylaşım Modeli'ndeki Temaşehir Konya projesindeki geçici  kabullerin, operasyonel karlılığa olumlu katkısı ile şirketin FAVÖK  marjı yıllık 35,4 puan artarak %34,7 ile tahminimizin 10 puan üzerinde  gerçekleşti. Şirket’in FAVÖK’ü 1Ç’de beklentimizin %5,0 üzerinde,  piyasa tahminlerinin %54,0 altında 238 mn TL oldu.

Şirket 1Ç19’da 9 mn TL negatif FAVÖK açıklamıştı. Diğer yandan, şirketin 1Ç20 itibariyle net borç pozisyonu yılsonuna göre %2,1 azalarak 4,1 mlr TL’ye geriledi.

Yorum: Şirketin temel olarak beklentimize yakın sonuçlar açıklamasına karşın, rakamların piyasa tahminlerinin oldukça altında kalmasının hisse performansı üzerinde baskı yaratabileceğini düşünüyoruz. Şirket için 1,93 TL olan hedef fiyatımızı korurken, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri”, uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar