Emlak Konut GYO'yu portföyüne ekledi

TEB Yatırım, Emlak Konut GYO'yu portföyüne eklerken, Torunlar GYO'yu portföyünden çıkardı. Yapılan değerlendirmede Son çeyrekte Emlak Konut'un güçlü bir kar açıklamasının beklendiğinin altı çizildi...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TEB Yatırım'ın ( http://www.tebyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:"Portföyümüze  EKGYO'yu ekliyoruz, TRGYO'yu çıkarıyoruz

Portföyümüze ekleme sebeplerimiz:

EKGYO:

Son çeyrekte Emlak Konut'un güçlü bir kar açıklamasını bekliyoruz.

Gelir paylaşımlı projelerden özellikle Büyükyalı'nın son çeyrekte  katkı sunacağını düşünmekteyiz. Büyükyalı projesinde geçici kabuller  yapılmış olup teslimatlar başlamıştır. Emlak Konut'un Büyükyalı projesinin tamamından hedeflediği minimum net kar 914 milyon TL olup  bunun %60'ının (550 milyon TL) son çeyrekte elde edileceğini  düşünmekteyiz.

7 kasım tarihinde gerçekleşen Kayabaşı 7. Etap Arsa Satışı  ihalesinde çarpan 2,6 olarak gerçekleşti. Geçen sene ortalama ihale  çarpanı 1,8 idi. İhaledeki yüksek çarpanı Emlak Konut'un net borç  pozisyonunun iyileşmesi adına olumlu bulmaktayız.

İstanbul Finans Merkezi projesini yürütecek olan Emlak Konut'un  geliştirme bedeli üzerinden %3 gelir elde edeceğini öngörmekteyiz.

Şirketin bu projeden yaklaşık 200-250 milyon TL gelir elde etmesini  bekliyoruz.

Portföyümüzden çıkarma sebeplerimiz:

TRGYO:

Hisse portföye eklediğimizden beri %12,2 kazanırken %11,7 endeksin  üstünde performans göstermiştir. Dolayısıyla, kar realizasyonu yaparak  hisseyi portföyümüzden çıkarıyoruz.

Not: Portföyümüzdeki hisselerin performansı eklendikten sonraki  işlem gününün ağırlıklı ortalaması kullanılarak hesaplanmıştır. "

EKGYO EMLAK KONUT GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 9.04
Satış 9.05
Değişim 0.08%
Son Değer 9.04
En yüksek 9.29
En düşük 8.99
Haftalık Değişim 0.8928%
Aylık Değişim -9.3279%
Yıllık Değişim 31.3953%
TRGYO TORUNLAR GAYRIMENKUL YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 46.02
Satış 46.04
Değişim -1.32%
Son Değer 46.04
En yüksek 47.48
En düşük 45.76
Haftalık Değişim -2.7871%
Aylık Değişim 11.3691%
Yıllık Değişim 45.2365%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar