En çok önerdiği hisseler listesine girdi

İş Yatırım, Logo Yazılım'ı 97,41 TL hedef fiyat ile en çok önerdiği hisseler listesine ekledi. Raporda 'Yeni regülasyonun olumlu etkisinden bağımsız olarak da, Logo'nun hızlı büyüyen ve penetrasyonu düşük yazılım sektöründe iyi bir büyüme hikâyesi sunduğunu düşünüyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Model Portföy Değişiklikleri Güçlü 4Ç19 sonuçları ve 2020 yönetim beklentileri sonrası Logo'yu en çok önerdiğimiz hisseler listesine ekliyoruz.

Yeni e-devlet tebliğinin yaratacağı müşteri kazanımlarının şirketin büyümesini önümüzdeki iki yıl boyunca destekleyeceğini düşünüyoruz.

İleriye dönük olarak da e-fatura, e-devlet, e-irsaliye gibi uygulamaların kullanım alanlarının genişletilebileceğini düşünüyoruz.

Bu uygulamaların yaygınlaşması, devletin kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmesinde önemli bir araç konumunda bulunuyor.

Yeni regülasyonun olumlu etkisinden bağımsız olarak da, Logo'nun hızlı büyüyen ve penetrasyonu düşük yazılım sektöründe iyi bir büyüme hikâyesi sunduğunu düşünüyoruz. Logo sektörde %24 pazar payı ile en büyük ikinci oyuncu. Şirketin pazar payı küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında ise yaklaşık %50 seviyesinde.

Son olarak, Logo'nun Romanya operasyonlarında devam eden sağlıklı büyümesinin, daha iyi bir risk dağılımı sağlaması ve döviz bazlı gelir yaratması açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz.

Logo 2020 tahmini 8,7x FD/FAVÖK ve 14,9 F/Kx çarpanı ile işlem görüyor. Mevcut değerleme çarpanlarının, şirketin güçlü büyüme dinamikleri göz önüne alındığında makul olduğunu düşünüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar