'En kötü geride kalmış olabilir'

JPMorgan stratejistleri piyasalarda yaşanan çöküşte muhtemelen en kötüsünün geride kaldığını belirtti. Notta, koronavirüs enfeksiyon oranlarının ABD ve Avrupa'da yavaşlamasına karşın yüksek kalarak belirsizliği koruduğunun altı çizildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

JPMorgan Chase & Co. stratejistleri çoğu riskli varlığın, tüm dünyada ekonomileri etkisi altına alan resesyonun en düşük seviyelerini gördüğü sonucuna vardı.

John Normand öncülüğündeki stratejistlerin Cuma günkü notunda JPMorgan'ın piyasa istikrarı için belirlediği, resesyona benzer fiyatlama, yatırımcı pozisyonlanmasına geriye dönüş ve sıra dışı mali teşvik gibi koşulların büyük ölçüde sağlandıdğı belirtildi.

Notta, koronavirüs enfeksiyon oranlarının ABD ve Avrupa'da yavaşlamasına karşın yüksek kalarak belirsizliği koruduğunun altı çizildi.

Normand, "Riskli piyasalar, enfeksiyon oranları Covid resesyonunun derinliği ve süresiyle ilgili belirsizlik yarattığı sürece volatil kalabilir. Ancak seçici olarak risk artırmak için yeterli temel ve teknik değişim gerçekleşti. Çoğu riskli piyasa muhtemelen bu resesyon için en düşük seviyelerini gördü. Belki petrol ve borç sürdürülebilirliği sorunları nedeniyle bazı gelişen piyasa paraları hariç olabilir." dedi.

Çoğu riskli varlığın yılın ikinci çeyreğinde yükselebileceğini söyleyen Normand, yatırımcılar için özellikle merkez bankalarının doğrudan alım yaptığı aşırı satış görmüş piyasaları işaret etti.

Yorumlar