Enerji devi Yalıkavak Marina'ya talip

Azerbaycan devlet şirketi SOCAR, Türkiye'ye 2008 yılında Petkim'i satın alarak girmişti. SOCAR Turkey Enerji A.Ş.. Azerbaycan ve Türkiye arasında giderek sağlamlaşan ekonomik işbirliğinin en önemli temsilcisi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanı en köklü petrol şirketlerinden biri olan Azerbeycan devlet petrol şirketi SOCAR, Türkiye’deki faalietlerini 30 Aralık 2011 tarihinden bu yana, SOCAR Türkie Enerji A.Ş. adıyla sürdürüyor. SOCAR, Petkim dışında devasa bir de petrol rafinerisi kuruyor. 5 milyar dolarlık yatırım İzmir Aliağa’da devam ediyor. Yatırımın 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor. SOCAR'ın Türkiye'ye ilgisi ise sadece petrol ve türevleri ile sınırlı kalmayacakmış.



Geçen hafta Bodrum Yalıkavak Marina, yeni ismiyle Palmarina'nın satılık olduğunu bu sayfalarımızda yazmıştık. Azeri işadamı Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov’a ait Palmarina'ya SOCAR’ın talip olduğunu öğrendik. Görüşmeler olumlu şekilde sürüyormuş. Port Bodrum Yalıkavak Marina'nın hikayesi oldukça eskidir. Buranın ilk sahibi Milli Emlak idi. Profilo Holding'in kurucusu Jak Kamhi'nin oğlu Cefi Kamhi bu mekanı 49 yıllığına Milli Emlak'tan kiralamıştı. Kamhi'nin işleri bozulunca marina yatırımını tamamlayamadı. Bu süreçte birçok yatırımcı ile işbirliği görüşmeleri yapan Cefi Kamhi, mekanı Azeri işadamı Mübariz Mansimov’a 42 milyon dolara sattı. Mansimov marinayi aldıktan sonra dünyaca ünlü birçok yeme içme işletmesini ve markayı binaya getirdi. Mansimov 42 milyon dolara satın aldığı marinayı bakalım ne kadara satacak... (Para Dergisi)



Palmarina'dan yalanlama



Konuyla ilgil bir açıklama yapan Palmarina yönetimi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Palmarina  Bodrum Genel Müdürü Cenk Bircan, " Son günlerde Palmarina Bodrum ile ilgili asılsız bazı haberler yayınlanmaktadır. Söz konusu haberlerde, marinanın satılık olduğuna dair kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte ve satışı için bazı firmalar ile görüşmeler yapıldığı ileri sürülmektedir.Tüm bu haberler asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır. Palmarina Bodrum’un satışa çıkarılmadığını  beyan eder, bilgilerinize sunarız" dedi.


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar