Enerjisa -ENJSA- hisse değerlendirmesi

Oyak Yatırım, Enerjisa için 9,25 TL hedef fiyat ile 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini sürdürdü. Raporda, 'Enerjisa ayrıca 1 Nisan’da hisse başına 0.60 TL temettü dağıtılmasına karar verdi' detayına da yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Oyak Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"ENJSA: Enerjisa 4. çeyrekte piyasa beklentisi olan 286mn TL’nin altında 244mn TL net kar açıkladı.

Faaliyet karı (FAVÖK+Yatırım Harcamaları Geri Ödemeleri) da 1,122mn TL ile ortalama beklentiye (1,141mn TL) paralel gerçekleşti.

Faaliyet karı geçen seneye göre %1 artarken net kar da finansman giderlerinin düşmesiyle -17mn TL’den 244mn TL’ye yükseldi. Düzeltilmiş net kar ise 377mn TL ile geçen seneye göre %259 artış kaydetti.

Çeyreksel bazda düşen enflasyon etkisiyle faaliyet karı %8 geriledi. Şirket 2019’da geçen senenin %20 üzerinde 4,609mn TL faaliyet karı elde etti. Net kar da geçen senenin %38 üzerine çıktı.

Enerjisa ayrıca 1 Nisan’da hisse başına 0.60 TL temettü dağıtılmasına karar verdi ki bu %7.0 temettü verimine denk gelmektedir. Hisselerle ilgili %8 yükselme potansiyeli içeren 9.25 TL hedef fiyat ile Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar