Enka İnşaat ENKAI hisse yorumu ve teknik analizi

Yapı Kredi Yatırım, beklentilerin oldukça üzerinde net kar açıklayan Enka İnşaat issesi için 11,20 TL hedef fiyatını ve 'al' tavsiyesini korudu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"ENKAI - 1Ç21 Finansal Sonuçlar: Yüksek faaliyet karlılığı sayesinde güçlü sonuçlar

1Ç21 Sonuçları

ENKAI 1Ç21'de 1,1 milyar TL net kar açıklarken bu rakam beklentilerin ciddi anlamda üzerinde gerçekleşti (YKY ve piyasa beklentisi: 235 TL).

Sapmanın ana nedeni olarak beklentilerden çok daha yüksek gerçekleşen faaliyet karlılığı olarak gözüküyor. Konsolide VAFÖK 1,45 milyar TL olarak gerçekleşirken beklentiler bunun hemen hemen yarısı civarındaydı. Buna ek olarak net finansal gelirler de beklentilerimizin bir miktar üzerindeydi.

Özet Görüşümüz

1Ç21'deki güçlü faaliyet karlılığının hisse üzerinde kuvvetli pozitif bir etki yaratmasını bekliyoruz. Hisse uzun vadeli perspektifte BIST içerisinde yabancı para cinsinden güçlü defansif yapısını korumaya devam ediyor. Hisse için 12 aylık 11,2 TL hedef fiyatla al önerimizi koruyoruz. Aynı zamanda Model Portföyümüzde de yer alan ENKAI portföye dahil olduğu 22 Mart tarihinden beri de %18 gibi önemli bir relative getiri sağladı."

ENKAI ENKA INSAAT VE SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 35.58
Satış 35.6
Değişim 1.06%
Son Değer 35.6
En yüksek 35.7
En düşük 34.04
Haftalık Değişim -2.6258%
Aylık Değişim 2.2988%
Yıllık Değişim 6.2638%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar