Erdemir 3.çeyrek bilanço değerlendirmesi

İş Yatırım’dan Esra Şirinel, Erdemir’in 3. Çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. Şirinel hazırladığı raporda, ‘Önümüzdeki dönemde, ticaret savaşları ve Avrupa ekonomisi ile ilgili haber akışı ile çelik  fiyatları ve hammadde fiyatlarındaki trendler hissenin performansını  etkileyecek önemli gelişmeler olacaktır’ değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İş Yatırım tarafından hazırlanan analizde yer alan detaylar şöyle;

"FAVÖK beklentilerle uyumlu Erdemir 3Ç19'de beklentilerin biraz  üzerinde (İş Yat: TL734mn  Piyasa: TL738mn) yıllık bazda %41 düşüşle  784 milyon TL net kar rakamı açıkladı. Net kardaki yıllık bazdaki  düşük genel anlamda gerileyen çelik fiyatları ile demir cevheri  fiyatlarındaki artıştan kaynaklanmaktadır.

3Ç19'de 1,279 milyon TL  olarak gerçekleşen FAVÖK rakamı piyasanın 1,226 milyon TL beklentisine  yakın ancak bizim 1,156 milyon TL tahminimizin biraz üzerinde  kalırken, yıllık bazda %50 geriledi. Net kar tahminimizdeki sapma  beklentimizden biraz daha iyi gerçekleşen faaliyet marjlarından  kaynaklandı.

Erdemir'in açıklanan 3Ç19 sonuçlarının hisse performansı üzerinde  önemli bir etkisinin olmasını beklemiyoruz. Demir cevheri  fiyatlarındaki gevşemeye rağmen, çelik fiyatlarındaki düşüşün 4Ç19'de  marjlar üzerinde olumsuz etki yaratmaya devam edeceğini ancak 3Ç18'e  kıyasla 4Ç18'in daha zayıf baz yılı etkisiyle yıllık bazda marj  erozyonun nispeten azalacağını bekliyoruz. Diğer taraftan TL’de zayıflamanın devam etmesi ciro ve FAVÖK mutlak rakamlarını çeyrek  bazda olumlu etkilemesi beklenebilir. Önümüzdeki dönemde, ticaret  savaşları ve Avrupa ekonomisi ile igili haber akışı ile çelik  fiyatları ve hammadde fiyatlarındaki trendler hissenin performansını  etkileyecek önemli gelişmeler olacaktır. Şirketin bugün saat 17:00'de  düzenleyeceği webcast sonrası tahminlerimizde değişikler yapabiliriz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar