Erdemir EREGL hisse yorumu ve analizi

Vakıf Yatırım, Erdemir hedef fiyatını 10,00 TL'den 10,69 TL'ye güncelledi, tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a revize etti. Raporda, 'Beklentilere paralel sonuçların hisse performansına nötr yansımasını  bekliyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Vakıf Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"(=) Erdemir (EREGL) 3Ç20 Finansal Sonuçları: Net kar beklentilere  paralel

Yılın üçüncü çeyreğinde beklentimize (579 mn TL) ve piyasa  beklentisine (572 mn TL) paralel, yıllık %26 düşüşle 582 mn TL net kar  açıkladı. Şirketin operasyonel performansı beklentimizin bir miktar  üzerinde gelse de kaydedilen ertelenmiş vergi giderine bağlı olarak  net kar beklentilerimiz seviyesine gerçekleşti.

Şirketin 9A20  döneminde net karı yıllık %53 gerileyerek 1,45 mlr TL seviyesinde  oluştu. ? 3Ç20 döneminde şirketin satış hacmi yıllık %15 artışla 2,2  mn ton seviyesinde gerçekleşirken, satış gelirleri yıllık %27  yükselişle beklentiler dahilinde 8,15 mlr TL seviyesine ulaştı.

Bu dönemde ton başı FAVÖK yıllık %6 düşüşle 117 $/ton seviyesine  gerilerken, FAVÖK, yıllık %28 yükselişle 1,64 mlr TL seviyesinde  gerçekleşti.

FAVÖK, hem bizim (1,52 mlr TL) hem de piyasa beklentisi (1,49 mlr TL) üzerinde gerçekleşirken, 3Ç20 döneminde FAVÖK marjı ise  beklentimizin 2,2 puan üzerinde %20,1 seviyesine ulaştı. Şirketin net  nakdi 2Ç20 sonundaki 5,2 mlr TL seviyesinden 3Ç20 döneminde 6,45 mlr TL seviyesine yükseldi.

Yorum: Operasyonel tarafta beklentilerin bir miktar üzerinde  performans görsek de net kar beklentilere paralel gerçekleşti. Şirket  hisselerinin performansına baktığımızda, yılbaşından bu yana EREGL  endeksi %5 yenerken, son bir ayda ise endeksten %4 negatif ayrıştı.

Beklentilere paralel sonuçların hisse performansına nötr yansımasını  bekliyoruz. Bununla birlikte, 4Ç19 dönemindeki düşük bazın etkisi,  ekonomik aktivitede 3Ç’ye göre bir miktar yavaşlama beklesek de 4Ç20’de de toparlanmanın süreceği ve daha iyi kar marjları  beklentilerimize paralel olarak, şirket için 10,00 TL seviyesindeki  hedef fiyatımızı 10,69 TL seviyesine güncelliyoruz. Kısa vadeli Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi “Endeksin Üzerinde Getiri” olarak,  uzun vadeli AL önerimizi ise “TUT” olarak revize ediyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar