Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye dair yapılan açıklamada Haziran ayında iki liderin kapsamlı bir görüşme daha yapılması konusunda anlaştıkları ifade edildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Böylelikle iki lider, Biden'ın Ocak ayında görevi devralmasının ardından ilk kez bir görüşme gerçekleştirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Biden'ın, Erdoğan ile görüşmesinde, iş birliğinin genişletilmesi, anlaşmazlıkların etkili yönetimi ve yapıcı ikili ilişki vurgusu yaptığı ifade edildi.

Açıklamada Erdoğan ile Biden'ın, ikili ve bölgesel konuları ele almak üzere Haziran ayındaki NATO Zirvesi'nde ikili görüşme yapma konusunda anlaştığı belirtildi.

Bloomberg'in haberine göre Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1915 için 'soykırım' ifadesini kullanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre ise liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

Kategoriler Gündem
Yorumlar