Erdoğan: Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz artışıyla ilgili olarak, "Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız bunu böyle değerlendiriyorum" dedi. Erdoğan mevduatlardaki döviz ağırlığının azaltılması gerektiğine de işaret etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz artışıyla ilgili olarak, "Acı ilaç içmemiz gerektiğinin farkındayız bunu böyle değerlendiriyorum" dedi.

MÜSİAD Expo'da konuşan Erdoğan, "Gerekirse bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin farkındayız, dünkü faiz artışını bu çerçevede değerlendiriyorum.

Türkiye'yi faiz, enflasyon, kur sarmalından çıkarmamız şarttır. Faiz her şeyden önce paradan para kazanmak suretiyle insanları sömürmektedir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Asıl hedefimiz enflasyonu en kısa sürede tek haneli rakamlara indirmek, faizlerin de buna uygun şekilde aşağı inmesini temin etmektir. Bunu başardığımızda kurun da istikrara kavuşacağını umuyorum. Yeni ekonomi yönetimimizle birlikte tüm mesaimizi ve dikkatimizi bu konuya haslederek ülkemizi bu kronik sancıdan inşallah kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

"Mevduatlardaki Döviz ağırlığının azalmasını sağlamalıyız"

Erdoğan mevduatlardaki döviz ağırlığının azaltılması gerektiğini de belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Varlık Barışı konusunda da gerek yurtdışı gerekse yurtiçinde, yastık altı neyimiz varsa bunları kesinlikle herhangi bir sorguya tabi olmadan kayıt altına almamız, inanıyorum ki ülkemiz için de bütün girişimcilerimiz, yatırımcılarımız için de yeni bir ufuk sağlayacaktır. Milletimizin ve yatırımcıların milli paramız olar TL’ye güvenini artırarak mevduatlardaki döviz ağırlığının azalmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

"Yatırımcı güveni için her türlü adımı atacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide reform mesajlarına da devam etti. Erdoğan, "Yatırımcının güvenini kazanmak için her türlü adımı atacağız, gerekeni yapacağız. Ekonomi ve hukukta reformu en kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Yeni yargı paketleriyle ilgili hazırlıklar sürüyor. Bunları da en kısa sürede Meclis gündemine getireceğiz." dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar