Erdoğan: Ekonomide en kötü geride kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşları ne döviz kurundaki dalgalanmanın ne fahiş fiyat artışlarının yükü altında bırakmamakta kararlı olduklarını belirterek “döviz kurunun üzerindeki köpüğü almıştık, enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız” dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan konuşmasında ekonomide en kötünün geride kaldığını belirtti.

Erdoğan vatandaşları ne döviz kurundaki dalgalanmanın, ne fahiş fiyat artışlarının yükü altında bırakmamakta kararlı olduklarını belirterek “Döviz kurunun üzerindeki köpüğü almıştık, enflasyon üzerindeki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız” dedi.

Erdoğan konuşmasında Hazineye ait tarım arazilerini kiralayan 55 bin çiftçinin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22’den yüzde 9’a indirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı ekonomiye dair şunları kaydetti; “Döviz kurundaki dalgalanma ve fiyatlardaki yükseliş gibi hadiseleri dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Bunları kısa sürede geride bırakacak ve ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil edeceğiz. Açıkladığımız tedbir paketi ile köpüğü almıştık, enflasyon üzerindeki köpüğü de alarak ülkemizi bu görüntüden kurtaracağız. Yeni ekonomi programımızda istihdamı önceliklerimizin başına koyma sebebi vatandaşlarımızın işine ve aşına halel getirmemektir. En zoru geride bıraktık. Bundan sonra hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösterme vaktidir.“

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar