Erdoğan'dan rezerv açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Merkez Bankası) Rezerv miktarımız Allah nasip ederse yıl sonu itibarıyla 115 milyar doları yakalayacak. Fazlası olacak, azı olmayacak." dedi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karabağ'a yönelik resmi ziyaretlerinin ardından dönüştü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan: "(Merkez Bankası) Rezerv miktarımız Allah nasip ederse yıl sonu itibarıyla 115 milyar doları yakalayacak. Fazlası olacak, azı olmayacak." dedi. Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan “Tabi muhalefetin hesapları daha farklıydı, bunlar çok daha düşük rakamlar planlıyorlardı, bunların hesapları tutmadı. Şimdi 115 milyar doların üzerine çıkacak olması bunlara dert oldu. Bu dert bunları geriyor. Öyle de olsa böyle de olsa inşallah biz 115 milyar doların üzerine böylece çıkmış olacağız” şeklinde konuştu.

Afganistan’da Taliban yönetimine değinen Erdoğan, Türkiye'nin diplomatik varlığının devam edeceğini vurgulayarak, "Afganistan süratle toparlanmalı, Afgan halkı bu kadar yükü çekemez" ifadelerini kullandı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar