Euro, Dolar karşısında 2,5 yılın en düşüğünde

Haftanın ilk işlem gününde Euro Bölgesi’nde PMI rakamları takip edildi. Bölgenin en güçlü ekonomisi olan Almanya’da imalat satın alma Ağustos’ta 43,5 ile beklenti altında kaldı. Ocak ayı itibariyle büyüme eşiği olan 50,0 seviyesi altına gerileyerek daralma gösteren imalat sektöründe düşüş 2. yarıda hızlandı. Temmuz’da 43,2 olan oran Ağustos ilk okunmada 43,5 ile zayıf kalmaya devam etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bölge ekonomisindeki ekonomik zorluğun en çok hissedildiği Almanya ekonomisindeki daralma ve sektörlerdeki zayıflık aşağı yönlü riskleri artırıyor. Bölgenin bir diğer ekonomisi olan Fransa’da imalat PMI 51,1 İtalya’da üretim satın alma 48,7 ile beklentilerden iyi geldi.

Bölge ortak PMI oranını ölçen imalat satın alma Ağustos’ta 47,0 ile düşük seyrini korudu.

Ekonomik zorlukları artıran zayıf yatırım ve üretimlerin bölge merkez bankasının Eylül’de genişlemeci para politikasında faiz indirimi aracını da kullanması olasılığını güçlendiriyor.

Euronun veriler sonrası fiyatlamasına bakıldığında;

ABD Dolar Endeksinin 99,0 üzerine çıkması ve zayıf Euro verileri ile EUR/USD paritesi bugün 1,0958 seviyesine gerileyerek 15 Mayıs 2017 sonrası en düşüğe indi.

Kaynak: İnvesting

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar