Facebook İzlenme Sayısı Arttırmanın Yolları

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kişinin kullandığı Facebook'ta izlenme sayısını artırmak için neler yapılabilir? Facebook’ta Video İzlenme Sayısını Artırmada Kullanılacak Yöntemler nelerdir?

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Facebook, 2004 yılında Mark Zuckerberg adındaki bir öğrenci tarafından kurulmuştur. İlk olarak üniversitelilerin birlikte zaman geçirebileceği bir mecra olarak planlanmıştı. Facebook ilk olarak Amerika’daki farklı üniversite öğrencileri arasına yayıldı. Daha sonraysa yurt dışından da milyonlarca üyeye sahip oldu. Böylece Facebook gittikçe büyüdü. Bir süre sonra da sosyal medya dünyasını domine eden bir site haline geldi. Halihazırda en çok kullanıcıya sahip olan bir sosyal medya sitesidir. Sitenin kullanıcı sayısı milyar mertebesindedir.

Facebook’ta Neler Yapılabilir?
Facebook insanların anılarını, fotoğraflarını ve videolarını paylaşmaya yarayan bir mecradır. Bunların dışında insanlar düşündükleri şeyleri duvarlarında paylaşabilirler. İnsanlar Facebook platformunda daha görünür olmayı hedeflerler. Paylaştıklarının daha fazla okunmasını ve izlenmesini isterler. Bu anlamda da ilgi çekici yollara başvururlar.
Facebook özellikle başta kişisel olmak üzere birçok farklı videonun paylaşıldığı bir ortamdır. Bu ortamda milyarlarca kullanıcı mevcut olup bu kullanıcıların arasında en çok izlenmeye çalışmak önemlidir. Bunun için çeşitli yöntemler mevcuttur. Burada bu yöntemlerden bahsedeceğiz.

Facebook’ta Video İzlenme Sayısını Artırmada Kullanılacak Yöntemler
Facebook videoları hakkında bilinmesi gereken şey videoların beğenilmesinin büyük önem taşıdığıdır. Daha çok beğeni alan videolar daha üst sıralarda yer alırlar. Beğeni sayısı videonun izlenme sayısının artmasına olumlu etki yapar. Bunun dışında videonun fazla dislike almaması da büyük önem taşır. İnsanlar beğenmedikleri videoları dislike edebilirler. Bu nedenle videolar insanların beğenebileceği tarzda videolar olması önemlidir. Bu şekilde insanlar videoları beğenir ve insanlara gösterilme şansı artar.

Facebook İzlenme Sayısını Artıracağını İddaa Eden Siteler
Bunun dışında da uygulanabilecek yöntemler mevcuttur. İnsanlar video beğeni sayılarını artırmak için inorganik olan yöntemlere başvuruyor. Bazı beğeni siteleri Facebook kullanıcılarına bunu vadediyor. Ancak bu siteler genel olarak dolandırıcı sitelerdir. Bu siteler kendi sitelerinde kayıt oluşturup belli işlemleri yaptığınız zaman beğeni sayınızı artıracağını iddaa etmektedir. Ancak genel olarak bu siteler Facebook hesaplarını çalmak amacıyla kurulmuş olan sitelerdir. Bu nedenle bu tür sitelere itibar edilmemesi gerekiyor.

Facebook İzlenmesi Satın Almak
İzlenme sayısını artırmak için izlenme satın almak da bir yöntemdir. Çeşitli firmalar kendi hesaplarıyla belli bir ücret karşılığında video izlenmelerini artırma yoluna gidebiliyorlar. Elbette ki bu durumda kullanıcılardan belli bir ücret alabiliyorlar. Bu firmalar bot hesaplar açarak beğeni sayısını artırma yoluna gidiyorlar. Ancak bu durumun Facebook tarafından fark edilmemesi gerekiyor.

Burada sayılan yöntemler genel olarak inorganik yöntemlerdir. Yani gerçek kullanıcılardan beğeni almadan çeşitli yollarla beğeni sayısını artırmaya çalışmaktır. Ancak elbette ki organik yollar da mevcuttur.

Organik Yollardan Facebook Video İzlenme Sayısı Artırmak
Crovu Organik olarak video beğeni sayısını artırmak genel olarak oldukça zor ve yorucudur. Burada Facebook video beğeni sayısını organik artırmak için yapılması gerekenleri listeledik.
Sayfa içeriklerine yorum yaparak videoların izlenme sayısı artırma yoluna gidilebilir. Bir paylaşıma yorum yapıldığı zaman oraya yorum yapmış kişilerin sayfalarında sizin videolarınız görüntülenmesi artar. Bu da videoların izlenme sayısı artar.

Sayfalarda Tavsiye Edilmek de videoların izlenme sayısını artırmanın yollarından bir tanesidir. Bu durum sayfalara rica yoluyla tavsiye etme şeklinde olabilir. Bunların dışında da bu sayfalar videolarınızı size sormadan da paylaşabiliyorlar. Bu iki durum sayesinde sizin videonuzun izlenme sayısı artar. Ayrıca o sayfada paylaşılması o sayfadaki kişilerin kendi sayfalarında da paylaşacakları anlamına gelir. Bu da izlenme sayısını daha da artırır.

Reklam vermek de izlenme sayısını artırabilir. Videolar için çeşitli mecralarda reklam verilebilir. Facebook üzerinden videoların reklamlarını vermek mümkündür. Ücretli bir şekilde videolar reklam şeklinde paylaşılabilir. Facebook algoritması bu reklam videolarını kullanıcıların tercihlerine göre yönlendirir. Sadece Facebook üzerinden değil başka platformlar üzerinden de videolar reklam olarak paylaşılabilir. Facebook videosu olarak başka sitelerde reklam olarak görülebilir. Videodaki bir logoya tıklandığında link kullanıcıyı Facebook sayfasına götürür. Bu da videonun görüntülenme sayısına büyük katkı sağlar.
Görüldüğü üzere videoların izlenme sayılarının artırılmasında birçok farklı yöntem var. Videoları paylaşanlar kendilerine göre bir yöntem seçip kullanabilirler.

Facebook Videoları Hakkında Püf Noktalar
Facebook platformu dünya üzerindeki en büyük sosyal medya sitesidir. Bu nedenle burada paylaşılacak bir video dünya üzerinde popülerlik kolayca kazanabilir. İnsanlar da videolarının izlenme sayılarının artmasını istemektedir.

Daha önceden de denildiği gibi videoların beğeni sayısının artışı ve dislike sayısının az olması algoritmayı etkiler. Bu durumda Facebook videoyu ana sayfada daha üst sıralarda gösterir. Videoları paylaşırken bu nedenle videonun herkese hitap edebilecek bir video olmasını dikkat etmek gerekiyor.

Videonun en iyi şekilde paylaşılması, özgün bir içerik olması da izlenme sayısının artmasında büyük yardımcı olacaktır. Bunların dışında video paylaşırken video adının doğru olarak belirlenmesi gerekir. Video adı doğru belirlenirse insanlar arama yaptıkları zaman kolayca bulabilirler. Bunun dışında video paylaşırken konulan etiketler de büyük önem taşır. Bu etiketler bir tür anahtar kelime olarak kullanılırlar. Bu etiketler sayesinde bu etiketleri aratan bir kullanıcı videoya kolayca ulaşabilir.

Videoya gelen yorumlara cevap yorumlara cevap vermek de videoların izlenmesini artırabilir. Bu sayede yorumlarına cevap gelen kullanıcılar videoyu kendi sayfalarında paylaşabilirler. Görüldüğü üzere Facebook videosu izlenme sayısını artırmanın birçok organik yolu mevcuttur.

Kategoriler Kripto Para
Yorumlar