Fahrettin Koca'dan aşı açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yıl bitmeden koronavirüs aşısına kavuşma ümidi içinde olduğunu söyledi. Koca, 'Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim' dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklanan yeni salgın tedbirlerini takiben salgının seyrine ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe sunumunda konuşan Bakan Koca, "Bu yıl henüz bitmeden aşıya kavuşmanın ümidi içindeyim" diye konuştu.

Salgının ciddi seviyelere geldiğini belirten Koca, "Gerekli pandemi tedbirlerini alarak 26 ülkeden 445 yabancı hastanın ülkemizde ücretsiz tedavisini sağladık. Önümüzdeki yıl 54’ü hastane olmak üzere 273 sağlık tesisini tamamlayarak, 13 bin 995 nitelikli yatak kapasitesini daha ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. İstanbul, İzmir, Bursa gibi batıdaki büyük illerimizde başlayan artış trendi neredeyse bütün ülkeye yayılmış durumdadır.

Gidişatı durdurmak için radikal tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olmuştur. Hayatımızı bir süre daha sıkı bir disiplin altına almak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar