FANUC SCARA SR serisi ile hassasiyet ve verimlilik sınır tanımıyor

Japonya merkezli lider CNC, Robot ve Makine üreticisi Fanuc, küçük robot serisine SCARA robotlarını da ekleyerek sanayinin daha yüksek verimlilik elde etmesinin yanı sıra sanayiyi düşük maliyetli bir çözümle buluşturuyor. Seride bulunan SR-3iA ve SR-6iA, montaj ve malzeme işleme uygulamaları için ideal bir seçenek oluyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fanuc, küçük robot serisine yeni SCARA robotları da ekleyerek üretimin olduğu her alanda süreci kolaylaştırmaya devam ediyor. Tüketici elektroniği, otomotiv bileşenleri, plastikler, laboratuvar otomasyonu, elektrikli cihazlar ve tıbbi cihaz üretimini de içeren geniş bir sektör yelpazesinde kullanılan robotlar;  seç ve yerleştir, montaj, test/kontrol ve paketleme süreçleri için yüksek hızlı, hassas çalışma prensibi sunuyor. Seri, kompakt tasarımıyla da önemli yer tasarrufu sağlıyor.

Seride bulunan yeni nesil SR-3iA robot, FANUC’un montaj ve malzeme işleme uygulamaları için yeni hız ve hassasiyet seviyesini temsil ediyor.  SR-3iA, 3 kg taşıma kapasitesi, 400 mm yatay ve 200 mm dikey erişim mesafesiyle sanayinin işini kolaylaştırıyor. SR-6iA ile 6kg taşıma kapasitesi, 650mm yatay ve 210mm dikey erişim ile zorlu uygulamalar için avantaj sunarken yeni R-30iB Compact Plus kontrolörünün sunduğu hızlı kurulum, kolay erişim ve kompakt tasarım özellikleriyle esneklik sağlıyor.

Tüm FANUC robotlarda bulunan ve entegre iRVision, iRPickTool, güç algılama, konveyör takibi, saha haberleşmesi bağlantısı, entegre güvenlik ve çoğu diğer yazılım seçeneklerini de içeren aynı zeka ve güvenilirliği sunuyor. FANUC’un yeni SCARA iRProgrammer yazılımının ara yüzüne tabletler veya masaüstü bilgisayarlar ile tam robot kurulumu ve programlaması için kolay kullanılır bir web tarayıcı üzerinden erişilebiliyor.

FANUC SCARA Robot Özellikleri ve Avantajları

- Son derece kompakt ayak izi ve ince profil, çevredeki cihazlara müdahaleyi en aza indirir.

-  Hafif tasarım, kolay sistem entegrasyonu ve sürekli hızlı çalışmasını sağlar.

-  Yüksek atalet kapasitesi, büyük iş parçalarını işlemek için esnekliği en üst düzeye çıkarır.

-  200 mm uzunluğundaki dikey mesafe, montaj, paketleme ve işleme işlemlerini gerçekleştirmeyi mümkün kılar.

- Alt kablo çıkışı (isteğe bağlı), kablo koruması sağlar ve daha yüksek verimlilik için değerli zemin alanından tasarruf edilmesine olanak tanır.

- Entegre hava hatları, 24V DC güç ve G/Ç sinyal kabloları ve manyetik valflar (isteğe bağlı), sistem entegrasyonunu basitleştirir ve genel maliyeti azaltır.

-  Robotun kolundaki fren boşaltma düğmesi, kolay hata düzeltmeye olanak tanır.

-  Yeni yüksek performanslı R-30iB Compact Plus kumanda aygıtı, en az seviyede alan gerektirmesinin yanı sıra yerleşim ve kurulum esnekliği sağlar.

-  R-30iB Compact Plus kumanda aygıtındaki standart CE/NRTL uyumluluğu, ek maliyet olmadan genel dağıtıma olanak tanır

- Bütün FANUC robot yelpazesi çapında iRVision (Integrated Vision), iRPickTool, güç algılama, konveyör takibi, saha haberleşmesi bağlantısı ve entegre güvenlik de dahil olmak üzere aynı yüksek performanslı akıllı yazılım seçenekleri mevcuttur.

 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar