FED, enflasyondan endişeli değil

ABD'de aşılamanın hızlanması, ekonomik göstergelere ilişkin yükseliş ivmesi enflasyon görünümünü gündemde tutarken, Fed yetkililerinin son açıklamaları Fed cephesinde enflasyonla ilgili endişe olmadığına işaret etti

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fed Başkanı Powell’ın son dönemde piyasalarda artan endişelere karşın, enflasyonda kalıcı yükseliş riski görmediği yönündeki beyanlarının ardından bazı Fed yetkililerinden de benzer açıklamalar geldi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ülkede enflasyonun yüzde 2,5’e çıkıp tekrar düşüşe geçeceğini öngördü. Bu tahmine göre Dallas Fed’in ABD’de 2021 büyümesini yaklaşık yüzde 6,5 olarak öngördüğünü belirten Kaplan, bu tahminin gerçekleşmesi durumunda işsizlik oranının yıl sonunda yüzde 4’e gerileyeceğini belirtti.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans da belli bir süre için yüzde 3 enflasyonun dahi kabul edilebileceğini kaydetti. Evans, enflasyondaki yükselişin kalıcı olup olmadığına dair bir fikir sahibi olmak için aylar geçmesi gerekeceğini ifade etti.

Fed Üyesi Lael Brainard da ekonominin açılmasıyla yaşanacak enflasyonist baskıların “geçici” olmasını beklediğini söyledi. Brainard, “Para politikamızın ileriye dönük yönlendirmesinin temeli görünüme değil sonuçlara dayanıyor” dedi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar