'Fed faiz artırımlarına devam edecek'

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyon yüksek kalmaya devam ettikçe Fed'in faiz oranlarını artırmayı sürdüreceğini belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyon yüksek kalmaya devam ettikçe Fed'in faiz oranlarını artırmayı sürdüreceğini söyledi.

Fed'in 75 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesinin şu anda temel senaryosu içinde yer almadığını, böyle bir adım atılmasını düşük olasılık olarak gördüğünü belirten Bostic, faiz oranları nötr seviyeye ulaşana kadar 50 baz puanlık artırımlara destek vereceğini vurguladı.

Konuşmasında, konut kredisi, ABD Hazine kağıdı ve diğer kredilerde faiz oranlarının yükselmesinin Fed'in enflasyonu aşağı getirme taahhütüne piyasaların güvenini yansıttığını da anlatan Bostic, "Politika faizini 25 baz puan artırdık ve 30 yıl vadeli montgage yüzde 2 arttı. Bu çok büyük bir duyarlılık" dedi.

Bostic, "Faiz oranları ve getirilerdeki hareketler piyasaların ham Fed'in kredibilitesine inandıklarının bir işareti. Yapmaya çalıştıklarımısı anlıyorlar ve fiyatlıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Foreks Haber Merkezi

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar