FED, faizi 50 baz puan indirdi

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faiz oranını 50 baz puan indirerek yüzde 1-1,25 aralığına çekti. Fed'in oybirliğiyle aldığı karar sonrası dolar/TL 6,10'un altına kadar geriledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Merkez Bankası (Fed), "acil durum" efektiyle politika faizinde 50 baz puan indirime gitti. Politika faizi oranı yüzde 1,50-1,75'ten yüzde 1,00-1,25 aralığına çekildi.

Fed, aşkın rezervlere uygulanan faizi de 50 baz puan indirerek 1,50'ye indirdi.

18 Mart'taki toplantısından önce harekete geçen Fed, kararı oy birliği ile aldığını duyurdu.

Fed Başkanı TSİ 19:00'da basın toplantısı düzenleyecek.

Fed’in ilk mesajları

Fed'den yapılan açıklamada kararın oybirliği ile alındığı ifade edilirken, "ABD ekonomisinin temelleri sağlam kalmaya devam ediyor ve Fed gelişmeleri yakından izliyor ve genişlemeyi desteklemek için uygun politikayı sürdürecek" ifadeleri kullanıldı.

Dolar/TL, 6.09'lara kadar indi
Fed'in sürpriz hamlesi sonrasında dolar/TL kurunda da hızlı düşüş yaşandı. Kur 6.0925 seviyesine kadar indi. İlk tepkinin ardından dolar/TL yeniden 6.10'un üzerinde. Kur, Fed'in faiz kararı öncesinde 6.14 seviyelerinde bulunuyordu.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar