Fed'den bir hamle daha geldi

ABD Merkez Bankası Fed, koronavirüsün etkilerini azaltmak için yeni bir hamle daha yaptı. Fed, reel ekonomiye, yerel yönetimlere 2,3 trilyon dolarlık destek sağlayacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Merkez Bankası, ABD ekonomisini koronavirüs salgını ile mücadelede güçlü tutmak için bir adım daha attı ve yerel yönetimler ile KOBİ'ler için 2,3 trilyon dolar büyüklüğünde destek açıkladı.

10 bin çalışana kadar olan şirketlere 4 yıl vadeli kredi için bankalar ile birlikte çalışacak olan Fed, eyaletlerden doğrudan  tahvil alacak ve reel ekonomiden 600 milyar dolara varan kredi alımı  yapacak.

Fed, reel ekonomiden kredi alımı için ABD Hazinesi'nin kendisine  tahsis ettiği 75 milyar dolar sermaye desteğini kullanacak.

Powell: Toparlanma er ya da geç yaşanacak
Fed Başkanı Powell yaptığı açıklamada, "Bizim ülkemizin en büyük önceliği kamu sağlığı krizinin üstesinden gelmek, hastalara bakım sağlamak ve virüsün daha fazla yayılmasını engellemek olmalı. Fed'in rolü ekonomik aktivitenin sınırlandığı bu dönemde mümkün olduğu kadar rahatlama ve istikrar sağlamak ve bizim bugün attığımız adımlar er ya da geç yaşanacak toparlanmanın mümkün olduğu kadar güçlü olmasının sağlanmasına yardım edecek" diye konuştu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar