FED'den piyasalara bir müdahale daha!

Fed, ABD para piyasalarında yükselen faizleri önlemek için bugün de piyasaya müdahale ederek 75 milyar dolar verdi. Piyasada dikkatler şimdi politika yapıcıların gecelik borç verme piyasasının sakinleşmesi sağlamak ve yüksek faizlerin ekonominin diğer kısımlarına zarar vermemesini önlemek için Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu akşamki toplantısında ilave adımlar atıp atmayacağına çevrilmiş durumda.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD para piyasaları, Fed'in bugün de repo piyasasına 75 milyar dolar enjekte etmesinin ardından sakinleşme işaretleri gösterdi ve temel faizler sorunlu seviyelerinden geri çekildi.

ABD para piyasası faiz oranının Salı günü yüzde 10 ile rekor seviyeye çıkmasının ardından üst üste üçüncü günde de yüksek seviyelerde kalmasına karşın, Çarşamba günü erken saatlerde, Fed'in milyarlarca dolar değerinde Hazine tahvili ve diğer menkul kıymetleri satın alarak piyasaya para vermesinden bile önce yüzde 2.8 seviyesine indi.

Fed Salı günü piyasaya 53.2 milyar dolar likidite enjekte ederek 10 yıl sonra ilk kez müdahalede bulunmuştu.

Piyasada dikkatler şimdi politika yapıcıların gecelik borç verme piyasasının sakinleşmesi sağlamak ve yüksek faizlerin ekonominin diğer kısımlarına zarar vermemesini önlemek için Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu akşamki toplantısında ilave adımlar atıp atmayacağına çevrilmiş durumda.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar