'Fed'in faizi nötr seviye yakınlarında'

Fed Başkanı Kashkari, faizin şimdilerde nötr seviye yakınlarında ya da ılımlı bir şekilde genişlemeci olduğunu söyledi. Kashkari "Faiz nötr seviyeye oranla düşük mü? Sanırım yanıt hayır" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Minneapolis, Minnesota'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Fed'in gösterge faizinin şimdilerde nötr seviye yakınlarında ya da ılımlı bir şekilde genişlemeci olduğunu söyledi.

Kashkari, "Faiz nötr seviyeye oranla düşük mü? Sanırım yanıt hayır" dedi.

Kashkari, "Faizin şimdilerde nötr seviye civarında ya da ılımlı bir şekilde genişlemeci olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Şimdi geç de olsa noktasal grafiğin şahin bir araç olduğunun anlaşıldığına dikkat çeken Kashkari, "Enflasyon altı ya da sekiz yıldan beri hedef seviyenin altında, bu nedenle, neden bu hedefe ulaşana kadar faiz artırmama tahhüdünde bulunmuyoruz ki?" değerlendirmesinde bulundu.

Şimdilerde ücretlerin enflasyon artı verimlilik artışından daha yavaş arttığını kaydeden Kashkari, bunun maksimum istihdam seviyesinde bulunulmadığını işaret ettiğini sözlerine ekledi.

Kashkari'nin bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkı bulunmuyor

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar