'Fed/Powell: ABD'de enflasyon dinamikleri değişti'

Fed Başkanı Powell, küreselleşme, teknoloji ve diğer güçlerin ABD'de enflasyonun çalışma şeklini değiştirdiğini Fed'in bununun üzerinde çalıştığını bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fed Başkanı Jerome Powell, küreselleşme, teknoloji ve diğer güçlerin ABD'de enflasyonun çalışma şeklini değiştirdiğini ve Fed'in hala bunu  anlamanın üzerinde çalıştığını bildirdi.

Atlanta Fed tarafından düzenlenen ve finansal piyasaların ela  alındığı konferansta konuşan Powell, "Bugünün enflasyon dinamikleri 25 yıl öncesine göre çok farklı.  küreselleşme ve teknoloji bir rol oynuyor olabilir" diye konuşan Powell,Fed'in 2012'den bu yana yüzde 2 enflasyon hedefini yakalamakta  zorlandığına ve düşen işsizliğe rağmen enflasyonun düşük kalmaya nasıl  devam edebileceğini şaşırdığına işaret etti.

Şirket borçları, eşik altı mortgage kredileri ile aynı şey değil, ancak ihtiyatlı olmak gerekli


Fed Başkanı Jerome Powell, son yıllarda işletme kredilerinin rekor  seviyelere yükselmesinin, ekonomik krize yol açan 2007-2009 dönemi ABD  mortgage piyasalarındaki eşit altı kredilerle karşılaştırılamayacağını  savundu. Ancak Powell, ihtiyatlı olmanın gerektiğini de belirtti.

Powell, finansal kriz öncesindeki yılları,  şirket kredilerinde artış ile karşılaştırmanın doğru olmadığını, şirket  borçlarındaki büyümenin ekonomik büyüme ile paralel göründüğünü, borç servis maliyetlerini düşük olmaya devam ettiğini ve finansal sistemin  kayıpları sindirmek için daha iyi konumlanmış bulunduğunu vurguladı.
   

Ancak Powell, fonlama kaynakları ve şirket borçlarını elylerinde  tutanlar  konusunda şeffaflığın olmadığına işaret ederek, borçlu  şirketlerin batmaya başlamaları halinde ekonomide yaşanacak herhangi bir daralmanın kötüleşebileceğini de belirtti.
   

Şirket borçlarının şirketlerin varlıklarının yüzde 35'i civarına  ulaştığına dikkat çeken Powell, "İşletme borçları, iş dünyasına ve  yatırımcılara ara vermek için neden yaratacak bir seviyeye ulaştı" değerlendirmesmini de yaptı.

 

 

 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar